НОВИНИ

Астън Вила осъществи магически обрат срещу Евертън

"Виланите" изоставаха с 0:2 в резултата, но успяха да стигнат до успеха след два гола на Оли Уоткинс и решаващия трети на резервата Джон Дуран от 30 метра.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
21:35, 14.09.2024
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
Оли Уоткинс Астън Вила
Снимка: X / @premierleague
Слушай новината

Астън Вила осъществи магически обрат срещу Евертън в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. "Виланите" изоставаха с 0:2 в резултата, но благодарение на две попадения на Оли Уоткинс те изравниха, а след това резервата Джон Дуран вдигна публиката на "Вила Парк" на крака с истински снаряд от 30 метра, за да донесе победата на отбора на Унай Емери.

Домакините зададоха тона на срещата в самото начало и за малко можеха да поведат в резултата още в 8-ата минута. Оли Уоткинс засече с глава центриране от ъглов удар и топката сякаш се оказа неспасяаема за Джордан Пикфорд, но Илиман Ндиайе я блокира на голлинията.

Противно на очакванията обаче "карамелите" бяха тези, които откриха резултата осем минути по-късно. Дуайт Макнийл открадна топката от бившия си съотборник Амаду Онана в половината на Вила и с изстрел от малко извън наказателното поле порази Емилиано Мартинес.

В 27-ата минута Евертън заглуши "Вила Парк" за втори път. Макнийл този път бе в ролята на асистент, след като намери от статично положение Доминик Калвърт-Люин, който изпревари защитата на домакините и така удвои резултата.

Астън Вила обаче не се предаде и върна едно от попаденията в 37-ата минута. Онана изведе на лявото крило друг бивш играч на гостите Люка Дин, който центрира към Оли Уоткинс, а английският нападател успя да прекъсне головата си суша. 28-годишният национал на "Трите лъва" не бе вкарвал от седем мача.

Домакините завършиха първото полувреме с внушителните 78% владеене на топката, но така и не успяха да затруднят повече английския първенец Пикфорд.

Веднага след подновяването на играта, темпото се забърза драстично, като първо "виланите" можеха да изравнят резултата. Морган Роджърс, който отново показа страхотна форма в днешния двубой, стреля, но стражът на Евертън спаси, а при добавката шут на Джейкъб Рамзи бе блокиран.

Малко след това бе ред на "карамелите" да стигнат до опасна ситуация. Макнийл изведе по прекрасен начин Калвърт-Люин но ударът на английския нападател премина на сантиметри от вратата на Мартинес.

В 58-ата минута все пак Оли Уоткинс изравни резултата. Юри Тилеманс се опита да подаде към включилия се в наказателното поле на гостите Дин, но пасът бе пресечен от Джак Харисън. За нещастие на английското крило топката попадна в краката на неговия сънародник, който бе категоричен и удвои головата си сметка.

Уоткинс бе близо до това да оформи хеттрика си само пет минути по-късно, но той се размина на сантиметри с подаването по земя от Роджърс.

Пропуските за английският нападател на Вила продължиха в 72-ата минута, когато той бе намерен сам в наказателното поле от резервата Ян Маатсен, но изстрелът му бе разочароващ.

Все пак пълният обрат бе реализиран в 76-ата минута. Друга от резервите на Унай Емери Джон Дуран разстреля вратата на Джордан Пикфорд със снаряд от приблизително 30 метра. Колумбийският нападател на домакините вкара третия си гол от пейката този сезон.

Само три минути по-късно обаче "карамелите" можеха веднага да изравнят резултата. Отново добре познатата комбинация Макнийл към Калвърт-Люин можеше да се окаже златна, но изстрелът на английския нападател срещна напречната греда.

До края на двубоя гостите продължаваха да опитват да се върнат в срещата, но в крайна сметка публиката на "Вила Парк" ликува след крайния съдийски сигнал.

Астън Вила се изкачи на третото място във Висшата лига с 9 точки, колкото има и втория Ливърпул. За "виланите" предстои завръщане в Шампионската лига с двубой срещу Йънг Бойс в Швейцария.

Евертън остава последен без нито една победа или равенството. Съставът на Шон Дайш ще приеме новака Саутхемптън в следващия си мач.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус не успя да излъже Емполи в Серия А
Ювентус не успя да излъже Емполи в Серия А