НОВИНИ

Аталанта и Байер (Леверкузен) не изневериха на стила си в петголово шоу в Бергамо

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:51, 10.03.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
аталанта байер леверкузен изневериха стила петголово шоу бергамо
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Аталанта спечели с 3:2 като домакин срещу Байер (Леверкузен) в първи осминафинален дуел между двата тима в турнира Лига Европа.

Двубоят определено не започна по вкуса на "бергамаските", които в първия четвърт час на двубоя бяха тотално надиграни от немския си съперник.

Чарлес Арангис удари греда за "аспирините" в 9-та минута, но още в следващата атака чилиецът поправи мерника си и с удар от границата на наказателното поле даде аванс на гостите.

Авансът на Байер обаче не се задържа дълго, тъй като в 23-та минута Руслан Малиновский възстанови паритета, възползвайки се от подаване на Луис Муриел.

Само 120 секунди по-късно пък украинецът върна услугата на своя съотборник, за да може той с прецизен удар по тревата да оформи пълния обрат за Аталанта в срещата.

Футболистите на Джан Пиеро Гасперини продължиха да действат вдъхновено и само три минути след началото на втората част Муриел отново беше точен, правейки резултата 3:1.

В следващите минути домакините продължиха да търсят и четвърти гол, но вратарят на Леверкузен Лукаш Храдецки се отчете с няколко важни намеси, за да съхрани пасива на своя тим от само два гола.

В 63-та минута пък това изоставане бе намалено от Муса Диаби, който с прецизно изпълнение в долния ляв ъгъл на вратата на Хуан Мусо оформи крайния резултат 3:2 и до голяма степен съхрани шансовете на своя тим за продължаване напред в турнира.

Реваншът между Байер (Леверкузен) и Аталанта е следващият четвъртък от 19.45 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона не успя да победи Галатасарай на "Ноу Камп"
Барселона не успя да победи Галатасарай на "Ноу Камп"
Два ранни гола дадоха тон за успеха на Челси срещу Норич
Два ранни гола дадоха тон за успеха на Челси срещу Норич