НОВИНИ

Аталанта може да се прости с топ 4 след домакинско поражение от Каляри

аталанта прости топ домакинско поражение каляри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:23, 06.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Тимът на Аталанта допусна изненадващо поражения с 1:2 от гостуващия Каляри в двубой от 23-ия кръг на италианската Серия "А".

Въпреки превъзходството на домакините през първите 45 минути на срещата в Бергамо, селекцията на Валтер Мадзари изненадващо поведе в резултата. Пет минути след почивката полузащитникът Далберт центрира в наказателното поле на "неровердите", където нападателят Гастон Перейро засече и вкара във вратата на Хуан Мусо.

Положението за Аталанта се влоши само две минути по-късно, след като аржентинският страж фаулира Перейро на границата на наказателното поле и бе изгонен от рефера Алесандро Пронтера с директен червен картон.

Въпреки че останаха с човек по-малко на терена, момчетата на Джан Пиеро Гасперини възстановиха равенството в 64-ата минута. Дуван Сапата стреля опасно по посока вратата на Каляри, стражът Дуван Сапата първоначално спаси, но при добавката бранителят Хосе Луис Паломино се разписа с глава за 1:1.

Крайното 2:1 в полза на Каляри оформи уругваецът Перейро, който в 68-ата минута се възползва от извеждащо подаване на Раул Беланова и за втори път се разпиза във вратата на домакините.

Успехът позволи на сардинците да излязат от зоната на изпадащите с актив от 20 точки и да заемат 17-ото място в таблицата.

Аталанта остава в топ 4 с 42 пункта, но може да бъде изместен от Ювентус, който по-късно приема Верона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без тест за пристигащите със зелен сертификат в Португалия
Без тест за пристигащите със зелен сертификат в Португалия
Четири българки на старта в Пекин в понеделник
Четири българки на старта в Пекин в понеделник