НОВИНИ

Атанас Атанасов каза какво пише в паметната бележка на Генчовска за РСМ

bnt avatar logo
от БНТ
08:30, 22.06.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Политика
Слушай новината

Началото на днешното заседание на НС ще е доста безплодно. Всички ще се дърпат и никой няма да предлага кандидатура за председател на НС. Вероятно ще се провали изборът на председател, което опозицията цели, за да показва, че управляващите нямат мнозинство и са слаби. Това каза в студиото на "Денят започва" Атанас Атанасов от "Демократична България".

От ДБ не са обсъждали тяхна кандидатура за председател на парламента, каза още той.

Коментирайки вчерашните дебати, Атанасов заяви, че около ИТН се говори само за пари, което води до "много сериозни подозрения за мислени корупционни схеми, които са пресечени от премиера и финансовия министър, което навлече гнева на ИТН".

Генерал Атанасов смята, че темата Северна Македония е измислена тема, която да служи на ИТН "като перде, за да прикриват апетитите си за пари". Според него от това, което се случва по темата Северна Македония, най-много са доволни в Кремъл, защото техният план за дестабилизация в региона успява.

Атанасов заяви, че е предупреждавал Петков, че ако не постави под контрол службите за сигурност, ще дойде момент, в който те ще контролират него. Заяви, че външно министерство "бъка от представители на специалните служби".

Каза още, че е чел въпросната паметната бележка на външния министър Теодора Генчовска от срещата на премиера Кирил Петков с еврокомисаря по въпросите на съседството и разширяването на ЕС Оливер Вархеи.

"Вътре пише, че премиерът, разговаряйки с комисаря Вархеи, е поел ангажименти да създаде условия в България за това да бъде вдигнато ветото за започване на преговори", каза Атанасов.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА ЗА ГЛАСУВАНЕ НА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ В 19.10 Ч. МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ НА ЖИВО НА BNTNEWS.BG И ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА "ПО СВЕТА И У НАС"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадинов: Вчерашният дебат се изроди
Костадинов: Вчерашният дебат се изроди
Мирослав Иванов, ПП: Да видим дали колегите от новото мнозинство са се обединили за председател на НС
Мирослав Иванов, ПП: Да видим дали колегите от новото мнозинство са се обединили за председател на НС