НОВИНИ

Петър Николов, ГЕРБ: Вотът на недоверие най-вероятно ще мине

bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 22.06.2022
Чете се за: 03:50 мин.
У нас
Слушай новината

Безпрецедентното около този вот на недоверие в исторически план е, че първо той най-вероятно ще мине, ако няма нещо задкулисно и нередно. Второто безпрецедентно нещо е, че за първи път ставаме свидетели буквално на скандал между премиер и вицепремиер - Гроздан Караджов излезе и изнесе скандални случаи и спорът се пренесе на вътрешно ниво. И трето - емоционалното състояние на финансовия министър, който вчера държеше един странен език и буквално си изпуска нервите. Това коментира в "Денят започва" Петър Николов, депутат от ПГ на ГЕРБ.

От ден първи в парламента ние се държим като опозиция, подчерта Николов.

Ние смятаме, че икономическата и финансова политика на това правителство е катастрофална и фактически ще повторим най-лошите спомени от правителствата на БСП - на Луканов и Жан Виденов, обясни депутатът от ГЕРБ.

По-добре избори сега да се направят, лятото и ново правителство да влезе в управлението наесен, смята той.

Опозицията се бори за власт. Властта трябва да решава проблемите в страната. Властта в момента е напълно некадърна и вредна за България, категоричен е Николов.

Не направихме вота преди месец, защото нямаше да мине. Нашата цел е да мине вота, каза още депутатът от ГЕРБ.

ГЕРБ ще търси разговори с други партии за бъдещо управление по конкретни принципи

Мнозинството е от 4 партии и една от тях взима решение да излезе от управлението. Изведнъж излиза министър-председателят и започва да обещава на депутатите да останат. Гледах по медиите, че е казал, че ще имат места в листите на "Продължаваме промяната", коментира още Николов.

Ние, опозицията, имаме нужда да покажем, че това правителство е свършило и няма вече морален кредит да продължи да управлява.

Интересът на ГЕРБ-СДС е това правителство да управлява още една година и да свърши като правителството на Луканов. Интересът на България обаче е то да падне сега, смята депутатът. Според него, ако се чака още една година, цената за страната би била огромна.

Основният проблем на това управление е, че те заявиха, че няма да управляват с ГЕРБ-СДС, ДПС и т.н., независимо тези партии какво искат, категоричен е Николов. БСП са една русофилска партия, която през цялото време симпатизира на Путин. Тоест имаме тотално нехомогенна коалиция, допълни той.

Според мен в рамките на този парламент е изчерпана възможността за експертно, надпартийно правителство, смята депутатът.

Нямаме предложение за председател на НС, тъй като ние сме загубили изборите и нашата роля е на силна опозиция, каза Николов. Нека видим предложенията - отговори той на въпроса кого биха подкрепили.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА ЗА ГЛАСУВАНЕ НА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ В 19.10 Ч. МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ НА ЖИВО НА BNTNEWS.BG И ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА "ПО СВЕТА И У НАС"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Гюров, "Продължаваме промяната": Няма да предлагаме нов председател на НС
Андрей Гюров, "Продължаваме промяната": Няма да предлагаме нов председател на НС
Частният самолет на Неймар кацна аварийно в Бразилия
Частният самолет на Неймар кацна аварийно в Бразилия