НОВИНИ

ГЕРБ ще търси разговори с други партии за бъдещо управление по конкретни принципи

живо изявление президента румен радев
bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 18.06.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата. Преговорите ще са базирани на конкретни принципи.

"И в най-тежки времена, по време на войни, лидерите са развявали бели знамена, за да се съберат и да потърсят мир - заради децата и майките. Г-н Петков каза, че няма да преговаря с ГЕРБ, Възраждане, ДПС и ИТН. Ами ти с другите две падаш и оставаш в същото положение, както беше ГЕРБ - най-голям си, но малките искат да си играят с друг. Накрая може да останем с Кирил Петков опозиция - двете най-големи партии, и да оставим малките да си управляват", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи като съюзник всяка партия, която отстоява и работи за влизането на България в еврозоната, приемането на еврото, разширяването на Западните Балкани, пълното диверсифициране на доставките на газ, етническата толерантност, осъждането на руската агресия, членството в НАТО, спазването на Маастрихтските критерии относно бюджета.

"Ще поставим друг репер - нашите разделителни линии ще са принципи, а не дали някой харесва Христо Иванов. Нека да не определяме лидерът какъв е, а да видим - по дейността на партиите ще ги познаете", заяви Борисов.

По думите му Кирил Петков е подвел евроатлантическите ни партньори, демонстрирайки сила относно Република Северна Македония, а днес отново е блокирал процеса като е хвърлил темата на парламента.

"Виждате ли подлостта - той се опитва да договори нещо, но после да каже, че парламентът го е решил. И после да ходи в Брюксел да се хвали какво е направил. Петков показа, че не може да направи нищо за Северна Македония и Албания. Те счупиха държавата и сега, ако ние продължим в техния дух, ще дочупим нещата. И нашите деца къде ще живеят? Те ще си тръгнат, а нашите деца?", заяви той.

Бойко Борисов е във Варна за среща на Жени-ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шарл Льоклер ще получи наказание за Гран при на Канада
Шарл Льоклер ще получи наказание за Гран при на Канада
Явор Божанков, БСП: Румен Радев е най-голямото ми огорчение в политката
Явор Божанков, БСП: Румен Радев е най-голямото ми огорчение в политката