НОВИНИ

Атанас Атанасов: Шансове за правителство с третия мандат има

bnt avatar logo
от БНТ
08:53, 18.08.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Политика
Слушай новината

Шансове за правителство с третия мандат има. Това каза в "Денят започва" съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов. Сега трябва да се правят преговори за кабинет и да се търси решение, смята той.

"Ние от "Демократична България" сме готови за сериозни преговори, защото много е тежък момента за държавата и трябва да се търси решение. Трябва да бъдат запазени определени граници, но решение трябва да се търси".

Относно казуса с разпространените кадри с полицейско насилие Атанасов е на мнение, че "прокуратурата е направила всичко необходимо да прикрие тези безобразия".

"Парламентът иска главният прокурор да даде доклад не по фактите, събирани вътре в делата, а по движение по делата. Искаме да знаем кога са образувани тези дела, защото делата, ако са образувани сега преди 20 дни, очевидно е, че някой е прикривал действията на полицията, които са престъпни", каза Атанасов.

Според него основните отговорници няма да бъдат наказани и определи като "срамно" това, че двама бивши вътрешни министри, бивши полицаи, не са изразили своята позиция в парламента, защото по думите му и двамата са отговорни за това, което се е случило на площада.

Атанасов заяви, че има сериозни проблеми в кадровата система на МВР по време на управлението на ГЕРБ.

"Системен проблем има, защото в България продължаваме да говорим за полицията като за репресивен орган, за съжаление, макар и 30 години след промените няма пълно отърсване от милиционерщината в системата на МВР. Полицията трябва да бъде помощник на хората, на гражданите, а не трябва да ги мачка", каза Атанасов.

Наясно съм, че върхът на държавата е знаел за това, защото ги е поръчал, това да бъдат пресечени, да бъдат поръчани протестите в самото начало, не успяха, продължи Атанасов.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юлиан Ангелов, ВМРО: Затворът не е школа да се подобрят престъпниците
Юлиан Ангелов, ВМРО: Затворът не е школа да се подобрят престъпниците
Църквата отбелязва Успението на Св. Йоан Рилски
Църквата отбелязва Успението на Св. Йоан Рилски