НОВИНИ

В разгара на лятото: Строителство на плажа в Царево

bnt avatar logo
от БНТ
21:58, 17.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

В разгара на летния сезон в Царево решиха да изградят буни и да разширяват плажната ивица. Това смути летовници и хотелиери, заради непрекъснатия шум и прах, който се носи от тежкотоварните машини. Строителният обект се намира само на метри от ивицата.

Още от сутринта ивицата на централния плаж в Царево е пълна с летовници, а покрай тях минават тежкотоварни машини.

Гостите се оплакват и искат рекламации от хотел, който е на първа линия до плажа.

"Жалбите най-вече са за шум, за праха, който се вдига от камионите, и за сигурността. Гостите се притесняват, ако изпуснат случайно някои от спирачките на големите камиони", заяви управителят на хотел Емилиян Атанасов.

Проектът е стартирал през април. Предвижда укрепване на свлачищен район и разширяване на плажа. Кметът на Царево отказа коментар, но от общинския съвет обясниха, че е дадено разрешение за строеж в сезона, тъй като става дума за неотложно укрепване.

Според техническия ръководител на проекта пътят, който минава край плажа, е единственият достъп до строителния обект и няма как движението да се реорганизира.

"Просто няма откъде. Като го гледате обекта от едната страна е морето, от другата страна скали. Проблем е всичко, защото технологията на изпълнението не трябва да се прекъсва", допълни техническият ръководител Запрян Славов.

По план проектът трябва да е готов до началото на следващото лято. Строителството в сезона обаче, според туристическата камара в Бургас, ще доведе до анулации за догодина от разочаровани туристи.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борел за Афганистан: Ще сътрудничим с властите само, ако спазват правилата
Борел за Афганистан: Ще сътрудничим с властите само, ако спазват правилата
Министър Стоев: Непосредствен и спешен приоритет е евакуацията на гражданите ни от Афганистан
Министър Стоев: Непосредствен и спешен приоритет е евакуацията на гражданите ни от Афганистан