НОВИНИ

Атанас Рибарски: Разочароващ мач не само като резултат, а и като поведение

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:54, 07.08.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски очаквано не остана много доволен след равенството 1:1 у дома срещу Хебър Пазарджик, което бе и първата грешна стъпка за неговия тим от началото на сезона в Първа лига.

Младият специалист определи срещата като разочароваща "не само като резултат, а и като поведение", допълвайки, че "червените" не са се възползвали от създадените шансове.

"Разочароващ мач. Не само като резултат, а и като поведение. Бяхме колебливи в съперниковата половина. След дузпата пропиляхме първата част. Второто полувреме опитахме да рискуваме, за да затворим мача. Имахме ситуации, които трябваше да завършим. Трябваше да използваме повече фланговете. Не бяха ефективни и това ни попречи да стигнем до повече ситуации. При тези футболисти, които взеха участие в мача срещу ФКСБ, има умора и това си пролича. Връзката се губеше някъде в последната третина", започна Рибарски.

Наставникът на ЦСКА 1948 сподели още, че в клуба са си направили "по-скоро положителни" изводи след отпадането от евротурнирите и изрази радостта си от завръщането в игра на лидера на "червените" Ивайло Чочев, който се появи като резерва след почивката срещу Хебър.

"Започнахме с две поредни победи. Отпаднахме от Лигата на конференциите, но се представихме на едно добро ниво. Изводите, които сме си ги направили, са по-скоро положителни, за разлика от днес", коментира треньорът на бронзовия медалист от последния сезон в Първа лига

"(Ивайло) Чочев е жизненоважен за нашия отбор. Радвам се, че се върна в игра след повече от 30 дни. Не можем да имаме високи амбиции и да разчитаме само на него. Ще трябва да проявим повече ангажираност към останалите играчи, които трябва да изпълняват по-съществена роля в отбелязването на голове", завърши Атанас Рибарски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два гола преди почивката срещу Крумовград върнаха Берое на победния път в Първа лига
Два гола преди почивката срещу Крумовград върнаха Берое на победния път в Първа лига
Германец държал в плен съпругата си в продължение на 12 години
Германец държал в плен съпругата си в продължение на 12 години