НОВИНИ

Атланта и Ню Орлиънс останаха с шансове за плейофите в НБА

атланта орлиънс останаха шансове плейофите нба
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:13, 14.04.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Трей Йънг отбеляза 24 точки за убедителния успех на Атланта Хоукс над Шарлът Хорнетс със 132:103 точки у дома в среща от плей-ин турнира на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Решителна серия от точки на Йънг и Де‘Андре Хънтър в третата четвърт доведе до поемане на инициативата от страна на Хоукс срещу надиграния тим на Шарлът в „Стейт Фарм Арина“ в Атланта.

„Ястребите“ сега ще се изправят срещу Кливланд Кавалиърс във финалния кръг на плей-ин надпреварата в петък, като двата отбора ще се борят за място в плейофите и мач с първия на Изток Маями Хийт.

Атланта водеше с 60-52 на почивката, но си гарантира победата след 42-24 в третата четвърт, като преднината им в един момент достигна цели 26 точки. Хънтър и Йънг комбинираха за общо 30 от тези точки в третата четвърт – Хънтър отбеляза 16, докато Йънг добави 14 пункта, включително три зад арката. Хънтър финишира с 22 точки, като поведе шестима баскетболисти на тима, приключили с двуцифрен точков актив – Данило Галинари добави 18, Клинт Капела 15, а Кевин Хюртер и Богдан Богданович по 13.

В другата среща от вечерта, Ню Орлиънс се оказа твърде силен за младия състав на Сан Антонио в двубоя „внезапна смърт“ в Западната конференция, печелейки със 113:103 като домакин.

Си Джей Маккалъм бе над всички за „пеликаните“ с 32 точки, като гарантира на тима сблъсък с Ел Ей Клипърс в петък. Победителят от двойката ще се класира за първия кръг на плейофите, където ще се изправи срещу най-добрия отбор в Лигата в редовния сезон Финикс Сънс. Ню Орлиънс трябваше обаче да потрепери за успеха си над Сан Антонио, след като авансът му от 21 точки бе съкратен на едва шест пункта при около пет оставащи минути до края на срещата.

Но осем точки в заключителните мигове на Брандън Инграм, който приключи с 27 пункта, и отлично представяне в защита на Йонас Валанчунас (22 точки, 14 борби и два блока) донесоха победата за Пеликанс. Загубата може да се окаже и последният мач във великата треньорска кариера на старши треньора на Спърс Грег Попович. 73-годишният специалист изведе „шпорите“ до пет титли на НБА, а според мнозина той може да прекрати кариерата си след 26 сезона в Лигата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с двама фигуристи на световното за юноши в Талин
България с двама фигуристи на световното за юноши в Талин
Алисън Филикс се оттегля в края на сезона
Алисън Филикс се оттегля в края на сезона