НОВИНИ

Атланта си осигури място в плей-ин турнира на НБА, Бостън с победа №60

Джейсъм Тейтъм записа 24 точки и Джейлън Браун добави още 23 за Бостън, който спечели за 11-и пореден път у дома.

Атланта Хоукс - Детройт Пистънс НБА
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:42, 04.04.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Джейлън Джонсън направи първи трипъл-дабъл в кариерата си с 28 точки, 14 борби и 11 асистенции, благодарение на което Атланта Хоукс преодоля 50-те точки на Малакай Флин за победа със 121:113 срещу Детройт Пистънс в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА).

С тази победа Атланта си осигури място в плей-ин турнира на Източната конференция, елиминирайки Бруклин от сметките. Хоукс са десети и изостават по критерий директни мачове срещу деветия Чикаго Булс.

"Винаги е приятно да получиш възможност да играеш в елиминациите. Няма значение дали ще бъдем девети, или десети. Надявам се просто да продължаваме да подобряваме играта ни, пък ще видим какво ще се случи в елиминациите, когато започнат", заяви треньорът на Хоукс - Куин Снайдър.

Де'Андре Хънтър вкара 26 точки и Деджонте Мъри завърши с 24 пункта и 11 асистенции за отбора на Атланта, който спечели шест от последните си седем мача. Флин отговори с личен рекорд от 50 точки, след като предишния му бе едва 27. Той стреля 18/25 от игра и 9/12 от наказателната линия.

Кристапс Порзингис вкара 27 точки и записа 12 борби за победа на Бостън Селтикс със 135:100 срещу Оклахома Сити Тъндър, осигурявайки си първото място в редовния сезон на НБА и домакинско предимство до края на плейофите.

Джейсъм Тейтъм записа 24 точки и Джейлън Браун добави още 23 за Бостън, който спечели за 11-и пореден път у дома и записа 60-а победа за сезона. Селтикс изоставаха в резултата в рамките на едва 62 секунди и достигнаха до най-голямата си преднина в първото полувреме с 16 точки.

Джош Гиди завърши със 17 точки за Тъндър, които изостават с един мач от лидерите в Западната конференция Минесота Тимбъруулвс и Денвър Нъгетс.

Антъни Едуардс отбеляза 28 точки и записа шест асистенции за победа на Минесота със 133:85 срещу Торонто Раптърс. Иманюъл Куикли, Грейди Дик и Джавон Фрийман-Либърти вкараха по 16 точки за Раптърс, които загубиха 15-и пореден мач и се доближиха на още два от клубния антирекорд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жоао Соуза прекрати кариерата си пред родна публика, Монфис не спира да впечатлява и на 37 г.
Жоао Соуза прекрати кариерата си пред родна публика, Монфис не спира да впечатлява и на 37 г.
Държавата ще изплати над 1,5 млн. лева за деца без място в детска градина
Държавата ще изплати над 1,5 млн. лева за деца без място в детска градина