НОВИНИ

Атлетик Билабао и Леванте оставиха всичко за реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:44, 12.02.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
атлетик билабао леванте оставиха всичко реванша

Двата отбора завършиха наравно 1:1 в първи полуфинален двубой от турнира за Купата на краля в Испания.

Гостите първи нанесоха своя удар, откривайки резултата в 26-та минута чрез Гонсало Мелеро, който се възползва от грешка в отбраната на "баските", и с премерен изстрел откри резултата.

Домакините понатиснаха в следващите минути и в край на сметка стигнаха до изравнителния гол малко след началото на втората част. Иниго Мартинес беше точен с глава след подаване на Икер Мунианин.

При този резултат дойде и последният съдийски сигнал и така всичко бе оставено за реванша във Валенсия, който ще се изиграе на 4 март.

Съставът от Билабао преследва второ поредно класиране за финал в турнира за Купата на Краля, след като през миналия сезон достигна до спора за трофея, но мачът срещу Реал Сосиедад така и не бе изигран заради пандемията от COVID-19.

Все пак носителят на трофея за сезон 2019/20 ще бъде определен на 3 април тази година, за когато бе отложено това баско дерби.

Съставът на Леванте пък преследва първо участие във финала от 1937 година насам, когато валенсианци триумфират в надпреварата за първи и единствен до момента път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на Олимпиадата в Токио подаде оставка след сексистки коментари
Шефът на Олимпиадата в Токио подаде оставка след сексистки коментари
Много ветровито през целия ден, идва още по-студено време
Много ветровито през целия ден, идва още по-студено време