НОВИНИ

Атлетик Билбао, Валенсия и Севиля продължават за Купата на Краля, токов удар прекъсна мача на Виляреал

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:54, 07.01.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
атлетик билбао валенсия севиля продължават купата краля токов удар прекъсна мача виляреал
Слушай новината

Атлетик Билбао спечели с класическото 3:0 като срещу втородивизионния Ейбар в мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на Краля и така без никакви проблеми си гарантира място в следващата фаза на надпреварата.

Момчетата на Ернесто Валверде изковаха успеха си още през първото полувреме, когато на два пъти точен за "лъвовете" беше Асиер Виялибре, а веднъж се разписа и Икер Муниаин.

В същото време друг елитен тим Валенсия срещна доста повече трудности при визитата си на друг втородивизионен състав - Картахена, но все пак намериха начин да спечелят след продължения.

Алфредо Ортуньо даде преднина на домакините още в 4-ата минута, за "прилепите" трябваше да чакат чак от 76-ата, за да изравнят чрез Серхи Канос. В продълженията пък в герой за Валенсия се превърна Хосе Гая, който в 106-ата минута донесе успеха на своя тим.

Малко по-рано в днешния ден пък Севиля също си осигури място в осминафиналите на турнира след победа с 2:1 над още един тим от второто ниво в Испания - Расинг Ферол.

Андалусийци поведоха с гол на Маркао след половин час игра, но в 50-ата минута Франсиско Мансанара изравни. Все пак момчетата на Кике Санчес Флорес успяха да си спестят продълженията, тъй като в 87-ата минута Хуанлу вкара победен гол за "белите" и прати в следващата фаза.

В друга любопитна среща от 1/16-финалите Виляреал и третодивизионния Унионистас играха при резултат 1:1, когато осветлението на стадион "Кампо де Футбол Рейна София" в Саламанка спря секунди преди края на редовното време заради токов удар и така победителят все още не е решен, а мачът предстои да се доиграе.

Иначе "жълтата подводница" поведе в 82-ата минута с попадение на 19-годишния Иляс Акомах, но скоро след това Унионистас изравни чрез Алфред Планяс от дузпа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Десподов титуляр при загуба на ПАОК, която коства на тима първото място в гръцката Суперлига
Кирил Десподов титуляр при загуба на ПАОК, която коства на тима първото място в гръцката Суперлига
Иван Гарелов представи книгата си "Тук Хемингуей никога не е бил"
Иван Гарелов представи книгата си "Тук Хемингуей никога не е бил"