НОВИНИ

Атлетико докосва титлата в Ла Лига след инфарктна победа над Осасуна в последните секунди

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:40, 17.05.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Европейски футбол
атлетико докосва титлата лига инфарктна победа осасуна последните секунди
Слушай новината

Отборът на Атлетико (Мадрид) се доближи на една победа от спечелването на титлата в Испания, след като снощи постигна драматичен домакински успех над Осасуна с 2:1 в двубой от предпоследния 37-и кръг на шампионата.

15 минути преди края на срещата на "Уанда Метрополитано", "рохибланкос" изоставаха в резултата срещу Осасуна след попадение на Анте Будимир в 75-та минута и бяха на път да позволят на градския си съперник Реал (Мадрид) да стъпи на лидерската позиция.

Възпитаниците на Диего Симеоне възстановиха паритета в 82-та минута, когато Ренан Лоди реализира попадение във вратата на гостите след страхотна асистенция на Жоао Феликс.

Две минути преди края на редовното време нападателят Луис Суарес хвърли феновете на Атлетико в екстаз, след като отбеляза победното попадение за домакините.

В същото време Барселона загуби и теоретични шансове да стане шампион след домакинско поражение от Селта с 1:2, докато Реал Мадрид запази шансове да защити титлата си след успех с 1:0 при гостуването си на Атлетик Билбао.

Кръг преди края на първенството в Испания Атлетико (Мадрид) запази преднината си от две точки пред градския си съперник Реал.

В последния кръг "Атлети" гостуват на борещия се за оцеляване тим на Валядолид, който заема 19-та позиция, докато "Кралският клуб" приема седмия Виляреал.

Ако Атлетико и Реал завършат с равен брой точки (при равенство на Атлетико и победа за Реал), то шампион ще бъде тимът на Зинедин Зидан заради предимството в преките двубои.

Последният кръг в Ла Лига ще се играе на 23 май от 19:00 часа българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайсън Фюри: На 14 август имам намерение да смачкам Антъни Джошуа
Тайсън Фюри: На 14 август имам намерение да смачкам Антъни Джошуа
"Градус" със сигнал до КФН заради твърденията на Илчовски
"Градус" със сигнал до КФН заради твърденията на Илчовски