НОВИНИ

Атлетико допусна изненадваща загуба от Леванте в Мадрид

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:08, 20.02.2021
Чете се за: 00:35 мин.
Европейски футбол
атлетико допусна изненадваща загуба леванте мадрид

Лидерът в класирането на Ла Лига - Атлетико (Мадрид) продължава с неубедителните си изяви в първенството, след като допусна изненадваща загуба от Леванте с 0:2 в двубой игра на „Уанда Метрополитано“.

Гостите от Валенсия стигнаха до успеха след точните интервенции на Хосе Луис Моралес в 30-та и Хорхе де Фрутос дълбоко в добавеното време.

Това се оказаха и единствените два точни удара в очертанията на Ян Облак, като „дюшекчиите“ пропуснаха редица положения пред стража на съперника Дани Карденас.

Това е първо домакинско поражение за възпитаниците на Диего Симеоне и общо второ през кампанията в първенството, като съставът отново не успя да победи Леванте след равенство 1:1 в сряда.

Столичани имат само една победа в последните си четири мача в Ла Лига, като авансът им може да бъде стопен на три точки от градския съперник Реал (Мадрид), който обаче ще има и два мача повече. Леванте е 11-и с 28 пункта.

За Атлетико предстои първи двубой с Челси от осминафиналите на Шампионска лига, преди да гостува на Виляреал в първенството, докато Леванте е домакин на Атлетик Билбао

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Живот без следа" - как да превърнем разходката сред природата в истинско преживяване
"Живот без следа" - как да превърнем разходката сред природата в истинско преживяване
Жорди Кайседо доближи ЦСКА на три точки от Лудогорец
Жорди Кайседо доближи ЦСКА на три точки от Лудогорец