НОВИНИ

Атлетико е все по-близо до титлата след успех над Реал (Сосиедад)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:31, 13.05.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Европейски футбол
атлетико все близо титлата успех реал сосиедад

Отборът на Атлетико (Мадрид) се приближи още повече до титлата в Ла Лига, след като късно снощи победи като домакин Реал (Сосиедад) с 2:1 в мач от 36-ия кръг на испанското първенство по футбол.

Белгийското крило на "атлети" Яник Ферейра-Караско откри резултата на "Уанда Метрополитано" в 16-ата минута, а голът на успокоението за домакините отбеляза Анхел Корея в средата на първото полувреме (28-ата минута).

След почивката футболистите на Диего Симеоне намалиха оборотите, мислейки че са направили достатъчно, за да се поздравят с трите точки от срещат. Логичното се случи в 83-ата минута, когато гостите от Сан Себастин се върнаха в мача чрез гол на Игор Субелдия и принудиха Атлетико да трепери до края.

Независимо от загубата, Реал Сосиедад остава на пето място и с големи шансове да се класира за Лига Европа.

Така два кръга преди края на сезона Атлетико (Мадрид) е лидер с 80 т., следван от Барселона със 76 т., а трети със 75 пункта и мач по-малко е Реал (Мадрид). Първата четворка се допълва от Севиля със 74 т.

В следващият си мач "рохибланкос" приемат Осасуна на "Уанда Метрополитано", а в последния кръг гостуват на Валядолид, където ще получат титлата, ако постигнат две последователни победи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК призова за ограничаване на пътуванията от Индия
ЕК призова за ограничаване на пътуванията от Индия
"Бизнесът за Пловдив": АПИ не е проявила гъвкавост при поставянето на мантинелите
"Бизнесът за Пловдив": АПИ не е проявила гъвкавост при поставянето на мантинелите