НОВИНИ

Атлетико (Мадрид) дръпна с 6 точки преднина в Ла Лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:52, 11.03.2021
Чете се за: 00:35 мин.
Европейски футбол
атлетико мадрид дръгна точки предина лига

Лидерът в класирането на Ла Лига - Атлетико (Мадрид) победи като домакин отбора на Атлетик (Билбао) с 2:1 в отложен мач от 18-ия кръг на испанското първенство. По този начин шампионите на Испания за сезон 2013/14 дръпнаха с 6 точки преднина пред втория във временното класиране Барселона.

На стадион "Уанда Метрополитано" "рохибланкос" се оказаха изоставащи в резултата в 21-ата мунута, когато Иняки Уилямс се разписа за гостите от Билбао след точно подаване на Икер Муниаин.

Възпитаниците на Диего Симеоне възстановиха паритета секунди преди последния съдийски сигнал за първото полувреме чрез Маркос Йоренте след центриране на Тома Льомар.

Вторите 45 минути започнаха с натиск на Атлетико, който даде моментален резултат, тъй като "дюшекчиите" получиха право да изпълнят дузпа в 52-ата мунута за нарушение на Унай Нунес. Зад топката застана Луис Суарес, който бе точен за крайното 2:1.

С успеха Атлетико Мадрид събра 62 точки от 26 мача. Барселона е на втора позиция с 56, докато шампионът Реал Мадрид е трети с 54. Атлетик Билбао е на осмо място с 33 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха рекорден брой боеприпаси в Шуменско
Заловиха рекорден брой боеприпаси в Шуменско
Руши се галерията в Силистра
Руши се галерията в Силистра