НОВИНИ

Атлетико Мадрид надви Реал след нова драма с продължения и е четвъртфиналист за Купата на Краля

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:37, 19.01.2024
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
атлетико мадрид надви реал нова драма продължения четвъртфиналист купата краля
Слушай новината

Атлетико Мадрид детронира актуалния носител на трофея в турнира за Купата на Краля Реал Мадрид, побеждавайки го с 4:2 след продължения в най-дългоочаквания сблъсък от осминафиналите на надпреварата.

На стадион "Уанда Матрополитано" в испанската столица двата тима изиграха втория двубой помежду си в рамките на малко повече от седмица след зрелищното 5:3, което направиха в полуфиналите на Суперкупата, когато обаче успехът беше за "лос бланкос".

В четвъртък вечер градските съперници отново не разочароваха, като зрителите по трибуните видяха общо шест гола, но в крайна сметка радостта остана за домакинските привърженици и "дюшекчиите".

Самуел Лино даде аванс на Атлетико в 39-ата минута, когато се възползва от лоша изява в защита на Ферлан Менди, който се опита да изчисти едно центриране на Родриго Де Пол, но вместо това продължи топката към Лино, който от близо я прати във вратата на Реал за 1:0.

Отговорът на гостите дойде в добавеното време на първата част, когато Лука Модрич изпълни пряк свободен удар, при който вратарят Ян Облак се опита да боксира, но за негово нещастие си отбеляза доста куриозен автогол, носейки равенството в резултата.

В 57-ата минута Алваро Мората отново даде преднина на "рохибланкос", възползвайки се от груба грешка в отбраната на бившия си тим, но осем минути преди края на редовното време Хоселу оползотвори центриране на Джуд Белингам и с глава от границата на вратарското поле беше точен за 2:2, пращайки срещата в продължения.

В допълнителното време отново домакините бяха отборът, който излезе напред в резултата в 100-ата минута след отличен пробив на Антоан Гризман, завършил с прецизен диагонален изстрел на французина, който направи резултата 3:2.

Реал Мадрид бе много близо до това да изравни за трети път в хода на мача, когато в 111-ата минута Дани Себайос реализира отблизо, но в крайна сметка попадението бе отменено заради тънка засада на Белингам секунди по-рано.

Така се стигна до заключителните минути на двубоя, когато домакините организираха образцова контраатака, при която Родриго Рикелме беше точен за крайното 4:2.

По този начин Атлетико Мадрид продължава към четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля, докато за Реал Мадрид остава да се фокусира върху борбата за титлата в Ла Лига и предстоящите сблъсъци от осминафиналите в Шампионската лига, които започват след месец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мисия в Космоса: Европейски астронавти пътуват към МКС
Мисия в Космоса: Европейски астронавти пътуват към МКС
Антиправителствен протест в Братислава
Антиправителствен протест в Братислава