НОВИНИ

Атлетико Мадрид се завърна на победния път в Ла Лига след домакински успех срещу Алмерия

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:21, 10.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
атлетико мадрид завърна победния път лига домакински успех алмерия
Снимка: БТА
Слушай новината

Атлетико Мадрид се върна към победите в испанското футболно първенство и в среща от 16-ия кръг столичани надиграха с 2:1 у дома състава на Алмерия.

На своя "Уанда Метрополитано" мадридчани започнаха много силно и още в 6-ата минута можеха да открият резултата, но попадение на Антоан Гризман бе отменено заради засада след намеса на ВАР.

Все пак логичното се случи и в 17-ата минута Алваро Мората изведе "дюшекчиите" напред в резултата, възползвайки се от асистенция на французина, който пък на свой ред открадна топката след грешка на бранител на гостите.

Само пет минути по-късно момчетата на Диего Симеоне удвоиха своя аванс, а този път точен бе Анхел Кореа, който реализира на празна врата след подаване на Маркос Йоренте.

През второто полувреме обаче "рохибланкос" предоставиха инициативата на гостите и те съумяха да върнат едно попадение чрез Лео Баптищао в 62-ата минута.

До края на мача играчите на Алмерия продължиха да натискат, но в крайна сметка усилията им не се оказаха достатъчни, за да отбележат втори гол и така отборът им допусна поражение №12 от началото на кампанията.

В класирането Атлетико Мадрид заема 4-ото място с 34 точки, колкото има и 3-ят Барселона, който тази вечер се изправя срещу Жирона.

Междувременно, Алмерия остава на дъното със само 4 пункта в актива си и продължава да бъде единственият тим без победа дотук през сезона в испанския елит.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маратон на Дядо Коледовци зарадва жителите на германския град Михендорф (Снимки)
Маратон на Дядо Коледовци зарадва жителите на германския град Михендорф (Снимки)
Ница надви Реймс и си върната второто място в Лига 1
Ница надви Реймс и си върната второто място в Лига 1