НОВИНИ

Атлетико Мадрид срази Билбао на свой терен и охлади амбициите му за топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:10, 28.04.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
атлетико мадрид срази билбао свой терен охлади амбициите топ
Снимка:
Слушай новината

Отборът на Атлетико Мадрид направи решителна крачка към осигуряването си на място в топ 4 в края на сезона, след като в среща от 33-ия кръг на испанската Ла Лига надигра с 3:1 у дома Атлетик Билбао.

Успехът помогна на "дюшекчиите" да съберат на 64 точки на 4-ото място в подреждането, на шест пред баските, които остават на петата позиция.

В съботната вечер на "Естадио Уанда Метрополитано" двубоят започна по план за домакините, които излязоха напред след само четвърт час игра, когато далечен изстрел на Родриго де Пол рикошира в тялото на съперник и влетя във вратата на Унай Симон за 1:0.

Гостите отговориха малко преди почивката, когато лошо върната назад топка постави началото на контраатака за момчетата на Ернесто Валверде, завършила с гол на Нико Уилямс, за когото това беше трето попадение във вратата на "рохибланкос" през настоящия сезон.

Скоро след началото на второто полувреме обаче мадридчани си върнаха предимството в резултата, когато в 52-ата минута Коке достави отлично извеждащо подаване за Анхел Кореа, който се измъкна от противниковата отбран и с удар покрай стража беше точен за 2:1.

Десет минути преди края на редовното време пък изстрел на Самуел Лино се отби от страничния стлб, но след това топката рикошира и в гърба на вратаря Симон, за да се стигне до куриозен автогол, с който бе оформено и крайното 3:1 в полза на тима, воден от Диего Симеоне.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пешеходна зона стана повод за спорове в Пловдив
Пешеходна зона стана повод за спорове в Пловдив
Жители на Кресна искат работеща камера за скорост
Жители на Кресна искат работеща камера за скорост