НОВИНИ

Авария на главен водопровод спря водоподаването в части от Русе

авария главен водопровод спря водоподаването части русе
bnt avatar logo
от БНТ
17:31, 23.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Крупна авария създаде проблеми с водоподаването в части от Русе. От местното ВиК-дружество уточниха, че е нарушена връзката между две стоманобетонни тръби с диаметър 1 метър, които са част от основния за крайдунавския град водопровод. Аварията е в местността "Кръста", където има подобни проблеми отдавна, споделя Николай Кудинов, който живее във вилната зона от близо 40 годни.

"Тук авариите са редовни", коментира пред БНТ Кудинов.

От ВиК-дружеството уточниха, че затова тече подмяна на водопровода там, като част от мащабния проект, който се осъществява на територията на целия град.

"Аварията е голяма. На 1000 мм, това е водопровод с диаметър 1 м. Tова е основният водопровод, по който се захранва почти целия град. Имаме втори алтернативен. Имаме резервирано количество в резервоарите. Включили сме два допълнителни водоизточника, а именно помпена станция "Цветница" и помпена станция "Дунавска коприна", но без основното захранване, което е от Сливо поле, не можем да гарантираме на гражданите, че ще имат надеждно и качествено водоснабдяване. И в четвъртък ще правим една реконструкция и една авария ще отстраняваме на така наречената "висока зона", която захранва основно "Здравец – изток" и тогава наистина ще имаме по-съществено нарушаване на водоподаването", допълни управителят на "Водоснабдяване и канализация" – Русе инж. Сава Савов.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реферът от последното Ел Класико ще свири гостуването на Лудогорец в Белград
Реферът от последното Ел Класико ще свири гостуването на Лудогорец в Белград
Анди Руис-младши си пожела да се бие с Дионтей Уайлдър
Анди Руис-младши си пожела да се бие с Дионтей Уайлдър