НОВИНИ

Автогол осигури втори пореден успех на Ботев (Враца)

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:45, 07.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
автогол осигури втори пореден успех ботев враца
Слушай новината

Съставът на Ботев (Враца) надигра с 2:1 като гост отборът на Царско село, записвайки втори последователен успех в българското първенство.

По този начин врачани продължават без загуба в Първа лига от началото на сезона, а тази победа ги изкачи и на върха в подреждането с актив от 7 точки.

След двете равенства на старта пък "царете" инкасираха първо поражение, което ги остави с 2 пункта на 9-та позиция.

Гостите от Враца започнаха ударно срещата, откривайки резултата след по-малко от 90 секунди игра, когато центриране отляво на Мартин Николов намери Мирослав Маринов на далечната греда и той отблизо прониза вратата на домакините за 1:0.

В самия край на полувремето обаче Царско село възстанови паритета, благодарение на Димо Бакалов, който с глава не остави шансове на стража на Ботев.

След почивката и двата тима имаха по една много добра възможност да отбележат втори гол, но вратарите Янко Георгиев и Красимир Костов направиха отлични спасявания, запазвайки равенството в срещата.

Така се стигна до 81-та минута, когато Виктор Василев бе изведен в отлична позиция, но ударът му попадна в тялото на вратаря на Царско село. Топката обаче отскочи по такъв начин, че се отби в тялото на Сашо Александров и влезе във вратата на "царете" за 2:1 в полза на Ботев (Враца).

До края резултатът се запази и по този начин футболистите на Даниел Моралес се поздравиха с втората си поредна победа в родния шампионат.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военнослужещи помагат за гасенето на пожар до хисарското село Михилци
Военнослужещи помагат за гасенето на пожар до хисарското село Михилци
Зелените са "против" проектокабинета на ИТН
Зелените са "против" проектокабинета на ИТН