НОВИНИ

Аякс, Бетис и Олимпиакос дебнат Лудогорец в плейофите на Лигата на конференциите

Жребият за плейофите на Лигата на конференциите ще бъде изтеглен следващия понеделник (18 декември) от 15:00 часа българско време. Първите двубои от тази фаза ще се изиграят на 15 февруари догодина, а реваншите са седмица по-късно - 22 февруари

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:41, 15.12.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
аякс бетис олимпиакос дебнат лудогорец плейофите лигата конференциите
Слушай новината

Аякс, Бетис и Олимпиакос са само три от имената, които дебнат българския шампион Лудогорец в плейофния кръг на турнира Лига на конференциите, жребият за който предстои да бъде изтеглен в понеделник в централата на УЕФА в Нион, Швейцария.

В четвъртък вечер разградчани постигнаха много ценен успех с 1:0 у дома срещу датския Нордселанд, който всъщност осигури на футболистите на Георги Дерменджиев второто място в група "Н", както и правото да продължат в надпреварата и напролет.

По регламент "орлите" ще трябва да преминат през т.нар. плейофен кръг, където съперник на родния тим ще бъде някой от отборите, завършил на 3-о място в своята група в турнира Лига Европа.

Преди година Лудогорец беше в подобно положение, когато остана зад съставите на Бетис и Рома в групата си в Лига Европа и продължи участието си в Лигата на конференциите, където беше елиминиран от белгийския Андерлехт.

Разликата този път е, че като отбор, който е бил участник в групите на третия по сила евротурнир, разградчани ще имат предимството да бъдат домакин на реванша от плейофния кръг.

Ето го и списъкът с възможните съперници на Лудогорец в следващата фаза на Лигата на конференциите:

Олимпиакос (Гърция), Аякс (Нидерландия), Бетис (Испания), Щурм Грац (Австрия), Унион Сен-Жилоа (Белгия), Макаби Хайфа (Израел), Сервет (Швейцария) и Молде (Норвегия)

Жребият за плейофите на Лигата на конференциите ще бъде изтеглен следващия понеделник (18 декември) от 15:00 часа българско време. Първите двубои от тази фаза ще се изиграят на 15 февруари догодина, а реваншите са седмица по-късно - на 22 февруари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради хвърляне на камъни: Препълнен автобус в Бургас се размина на косъм от произшествие
Заради хвърляне на камъни: Препълнен автобус в Бургас се размина на косъм от произшествие
Европейската гимнастика стартира нова Европейска купа по художествена гимнастика
Европейската гимнастика стартира нова Европейска купа по художествена гимнастика