НОВИНИ

Байдън: Междинните избори показаха силата на американската демокрация

байдън междинните избори показаха силата американската демокрация
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:12, 14.11.2022
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Президентът Джо Байдън каза, че междинните избори в САЩ са показали силата и устойчивостта на американската демокрация и са опровергали онези, които са твърдели, че президентските избори през 2020 г. са били манипулирани, предаде Ройтерс.

"Нагледно станахме свидетели на силата и устойчивостта на американската демокрация", заяви американският лидер на пресконференция в Индонезия, където е на посещение за участие в срещата на върха на Г-20.

Байдън, който в агитацията си за изборите беше избрал да заложи на посланието, че демокрацията в САЩ е в опасност, заяви, че американският народ е показал, че демокрацията е неразривна част от неговата същност. Той добави, че по тази причина изборите са се превърнали в мощно отрицание на онези кандидати за Конгреса и други изборни длъжности, които са твърдели, че президентските избори през 2020 г. са били манипулирани.

"На тези избори политическото насилие и сплашването на избирателите бяха ясно и недвусмислено отхвърлени. Беше отправено категоричното послание, че в Америка надделява народната воля", заяви Байдън. Той отбеляза, че при посещенията му в чужбина му е направило впечатление колко внимателно американските съюзници и противници следят изборите в САЩ. "Тези избори показаха дълбокия и непоклатим ангажимент на Америка към опазването на демокрацията", каза той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбрите на Сенегал и Южна Корея пристигнаха в Катар, Меси също е в Доха
Отбрите на Сенегал и Южна Корея пристигнаха в Катар, Меси също е в Доха
Условията за работа в Катар остават неблагоприятни въпреки подобрението
Условията за работа в Катар остават неблагоприятни въпреки подобрението