НОВИНИ

Байер (Леверкузен) си гарантира третото място в Бундеслигата след страхотен обрат срещу Хофенхайм

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:32, 07.05.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
байер леверкузен гарантира третото бундеслигата страхотен обрат хофенхайм
Снимка: Туитър
Слушай новината

Отборът на Байер (Леверкузен) си гарантира третото място в крайното класиране в Бундеслигата след успех с 4:2 като гост на Хофенхайм в среща от предпоследния 33-и кръг.

По този начин "аспирините" си заслужиха и място в груповата фаза за следващото издание на най-престижния европейски клубен турнир Шампионската лига, след като през настоящия играха в Лига Европа.

Двубоят в Хофенхайм започна по-добре за домакините, които откриха резултата в 22-ата минута чрез Жоржиньо Рютер, който се възползва от асистенция на Кристоф Баумгартнер.

В 34-ата минута звездата на гостите на Патрик Шик възстанови равенството след пас на Муса Диаби, но само 120 секунди грешка в отбраната на отбора от Леверкузен позволи на Баумгартнер отново да даде аванс на Хофенхайм.

Този резултат се задържа до 73-ата минута, когато отлична атака на "аспирините" бе завършена от Диаби за 2:2, а само три минути по-късно Шик, с втория си гол в мача, даде аванс на гостите.

Крайното 4:2 пък оформи резервата Лукас Аларио в началото на добавеното време, след като получи подаване от Езекиел Паласиос.

По този начин Байер (Леверкузен) събра 61 точки и в последния кръг не може да бъде изместен по-назад от третото място, докато Хофенхайм ще завърши 8-ми.

Междувременно, в друг мач от съботния следобед Унион (Берлин) надигра с 4:1 като гост Фрайбург и по този начин съхрани мечтите си за последното място в зона Шампионска лига. В битката за него освен столичани столичани са още именно Фрайбург и Ред Бул (Лайпциг), като "биковете" имат мач по-малко и при две поредни победи ще си гарантират четвъртото място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млади български учени създадоха "умни очила" в помощ на незрящите
Млади български учени създадоха "умни очила" в помощ на незрящите
Ралица Симеонова: При управляващата коалиция наблюдаваме аматьорски подход
Ралица Симеонова: При управляващата коалиция наблюдаваме аматьорски подход