НОВИНИ

Байер спази традицията за драматичен старт в Бундеслигата

Действащите шампиони потрепериха, но оцеляха срещу Борусия Мьонхенгладбах

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
00:41, 24.08.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Снимка: Bayer 04 Leverkusen/X
Слушай новината

Байер Леверкузен потрепери на старта на новия сезон в Бундеслигата. Настоящите първенци оцеляха срещу Борусия Мьонхенгладбах с 3:2 в откриващия мач.

На стадион „Борусия-Парк“ точни за „аспирините“ бяха Флориан Вирц на два пъти и Гранит Джака, докато Нико Елведи и Тим Клайндийст отбелязаха за „жребчетата“. По този начин футболистите на Шаби Алонсо спазиха традицията от миналия сезон, когато изковаха голяма част от своите победи по доста драматичен начин, за да стигнат до титлата.

На 31 август (събота) Байер ще посрещне РБ Лайпциг, а Борусия ще гостува на Бохум.

Гостите удариха първи в началото. Жереми Фрмпонг центрира, а топката бе отклонена от бранител на домакините, за да попадне Гранит Джака, който с мощен удар от над 30 метра откри резултата. Въпреки че „жребчетата“ потърсиха изравняването, „аспирините“ покачиха резултата в 38-та минута, когато Флориан Вирц се разписа с удар в левия ъгъл.

При подновяването на играта домакините показаха, че нямат намерение да се предават, а Нико Елведи затвърди тези думи и отбеляза след статично положение. Борусия се пребори за изравняването в 85 минута. Тогава Тим Клайндийст получи подаване от Кевин Щьогер и бе точен за 2:2.

Мачът придоби още по-драматични размери в продължението. Тимът от Леверкузен получи дузпа в 11-та минута. Зад топката застана Вирц, който стреля в долния десен ъгъл. Йонас Омлин показа добра реакция и спаси, но топката се върна във Вирц и той не сгреши при добавката, хвърляйки гостите в екстаз.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ сътвори голова фиеста срещу Монпелие
ПСЖ сътвори голова фиеста срещу Монпелие