НОВИНИ

ПСЖ сътвори голова фиеста срещу Монпелие

Актуалните шампиони изнесоха открит урок на "Парк де Пренс"

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
00:06, 24.08.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Снимка:
Слушай новината

Пари Сен Жермен продължава да лети от началото на сезона в Лига 1. Действащите шампиони изнесоха лекция на Монпеле в мач от втория кръг, който се изигра на „Парк де Пренс“.

Участие в головата фиеста за състава на Луис Енрике взеха Брадли Баркола на два пъти, Марко Асенсио, Араф Хакими, Уарен Зеир-Емери и Канг-Ин Лий. Това се оказа достатъчно за парижани да се поздравят с втора поредна победа и да оглавят рано класирането във френския елит 6 точки. От своя страна футболистите на Мипел Дер Закарянпък разполагат със загуба и равенство, което им отрежда едва 11-то място с актив от точка.

В следващия кръг ПСЖ ще бъде гост на Лил на 1 септември, а на 31 август Монпелие ще приеме Нант.

Още в четвъртата минута домакините имаха поводи да празнуват, тъй като Брадли Баркола получи топката на лявото крило и с хубаво изстрел даде старт на головото шоу. 20 минути по-късно Марко Асенсио последва примера на своя съотборник и се разписа след асистенция на Жоао Невеш.

При подновяването на играта актуалните шампиони продължиха да се забавляват и тези думи се потвърдиха в 53 минута, а автор на попадението бе Баркола, който бе намерен на пред опразнената врата от Усман Дембеле. В 58-та Ашраф Хакими също намери място сред реализаторите, като след подаване на Нуно Мендеш и удар от въздуха направи резултата 4:0.

Секунди по-късно Уарен Зеир-Емери получи топката от Дембеле, преодоля защитник и головата сметка на парижани се покачи до 5. Точка на вихрушката сложи Канг-Ин Лий, койтовлезе от пейката и в 82-та минута отбеляза с прецизен удар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна във вихъра на "Любовта е лудост"
Варна във вихъра на "Любовта е лудост"