НОВИНИ

Байерн Мюнхен допусна обрат и домакинско поражение срещу РБ Лайпциг

Байерн Мюнхен Жоао Кансело
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:42, 20.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Байерн Мюнхен загуби с 1:3 след обрат пред собствена публика срещу РБ Лайпциг в двубой от 33-ия кръг от Първа Бундеслига. Баварците все още се намират на първо място в класирането, но Борусия Дортмунд може да измести "червените" и държи съдбата на титлата в свои ръце.

Точен удар на Серж Гнабри даде аванс за шампионите в 25-ата минута на двубоя на "Алианц Арена". По-малко от пет минути след това Джамал Мусиала беше близо до реализирането на второ попадение за домакините, но ударът му излезе са сантиметри в аут.

Последваха пропуснати шансове пред вратата на гранда от Мюнхен чрез Дани Олмо, Доминик Собослай и Кристофър Нкунку, докато в другото наказателно поле Кингсли Коман също беше неточен при опита си да се разпише.

През втората част "червените бикове" играха по-силно и достигнаха до обрат. Конрад Лаймер стреля силно под напречната греда в 65-ата минута след бърза контра, изравнявайки резултата. Осем минути след това Бенжамен Павар извърши нарушение в наказателното поле и Нкунку беше точен при отсъдената дузпа.

Силната игра на гостите продължи и те достигнаха до още един 11-метров наказателен удар след фаул на Нусаир Мазрауи. Доминик Собослай оформи крайното 3:1 след още едно точно изпълнение на дузпа.

До края Лайпциг изпусна да реализира още попадения във вратата, пазена от Ян Зомер.

"Биковете" са на трето място в класирането в Първа Бундеслига с актив от 63 точки. Лидерът Байерн е с 68, но Дортмунд може да се окаже на първо място кръг преди края на сезона, ако утре победи Аугсбург. "Жълто-черните" имат точка по-малко от баварците.

Останалите резултати от деня.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нотингам Форест победи Арсенал и провъзгласи Манчестър Сити като шампион
Нотингам Форест победи Арсенал и провъзгласи Манчестър Сити като шампион
България губи дела в Страсбург - страната трябва да плати 23 млн. лв. обезщетения
България губи дела в Страсбург - страната трябва да плати 23 млн. лв. обезщетения