НОВИНИ

Байерн Мюнхен разби Вердер Бремен и Илия Груев с шест гола на „Алианц Арена“

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:21, 08.11.2022
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
байерн мюнхен разби вердер бремен илия груев шест гола bdquoалианц аренаldquo
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен постигна разгромна победа с 6:1 при домакинството си на Вердер Бремен в двубой от 14-ия кръг на германската Бундеслига.

Баварците откриха резултата на „Алианц Арена“ в шестата минута, когато Джамал Мусиала спечели топката в средата на терена, напредна в половината на „бременските музиканти“ и нахлу в наказателното поле, където пусна успоредно подаване към Садио Мане. Сенегалецът стреля фалцово към вратата на Иржи Павленка, но бранител на гостите изби с глава, а топката се върна в краката на Мусиала, който с елегенатен финт си освободи пространство за стрелба и с удар по земя се разписа в далечния десен ъгъл на вратата.

Гостите от Бремен бързо се съвзеха от инкасираното попадение и съумяха да изравнят в десетата минута. След изпълнение на тъч отдясно в половината на Байерн, Илия Груев комбинира с Мичел Вайзер, който напредна до дъгата на наказателното поле и пусна подаване по земя към Антъни Юунг, а той от своя страна стреля от движение, пращайки кълбото в далечния долен ляв ъгъл на стража Мануел Нойер.

Шампионите получиха правото да изпълнят дузпа след малко повече от четвърт час игра за нарушение на Амос Пипер срещу Серж Гнабри в наказателното поле на Ведер, но изстрелът от „бялата“ точка на Ерик Максим Чупо-Мотин бе спасен от вратаря Павленка.

Шест минути след пропуска на Чупо-Мотинг, Байерн излезе отново напред в резултата чрез Гнабри, който след рикошет получи топката отляво в наказателното поле на Вердер Бремен и с фалцов изстрел прати неспасяемо топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Съставът на Юлиан Нагелсман отбеляза трето попадение в 26-ата минута, когато Йосуа Кимих изведе Леон Горецка в пеналтерията на гостите. Германският национал преодоля стража Павленка и от трудна позиция се разписа в опразнената врата.

В рамките на едва 28 минути, баварците реализираха и четвърти гол във вратата на Павлинка. Чупо-Мотинг с дълго подаване по земя зад центъра изведе Лерой Сане зад отбраната на „бременските“ музиканти, той нахлу в наказателното поле и пусна къс успореден пас към Гнабри, който с помощта на шпагат прати топката в мрежата.

Крайното 6:1 в полза на Байерн Мюнхен оформиха Серж Гнабри и Матис Тел с голове в 83-ата и 84-ата минута.

В класирането Байерн Мюнхен е лидер с актив от 31 точки, на четири пункта пред втория Фрайбург. Вердер Бремен заема седмото място с 21 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левадовски си изкара червен картон, но това не попречи на Барселона да обърне Осасуна
Левадовски си изкара червен картон, но това не попречи на Барселона да обърне Осасуна
Плеядата от зведи, които пропускат Световното първенство по футбол в Катар
Плеядата от зведи, които пропускат Световното първенство по футбол в Катар