НОВИНИ

Байерн (Мюнхен) с класика срещу Арминия (Билефелд)

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:51, 17.04.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
байерн мюнхен класика арминия билефелд
Слушай новината

Лидерът в германската Бундеслиха Байерн (Мюнхен) продължава уверено похода си към поредната шампионска титла, след като в среща от 30-ия кръг надигра с 3:0 като гост тима на Арминия (Билефелд).

След шокиращото отпадане от Виляреал през седмицата в Шампионската лига днес "баварците" започнаха да атакуват още от самото начало и в десетата минута техните действия дадоха резултат, защото Якуб Лаурсен от състава на Арминия си отбеляза автогол.

Домакините помислиха, че са изравнили резултата в 43-ата минута, когато точен беше Масая Окугава, но след намеса на ВАР бе установено, че японецът е бил в положение на засада и голът беше отменен.

В добавеното време на първата част Серж Гнабри прати топката за втори път във вратата на Арминия, но първоначално голът не беше зачетен заради засада на немския футболист. Отново ВАР обаче влезе в употреба, за да подскаже на главния арбитър, че Гнабри е бил в редовно положение и по този начин резултатът все пак стана 2:0 в полза на Байерн.

Крайният резултат пък бе оформен пет минути преди края на редовното време, когато точен беше Джамал Мусиала, който се възползва от подаване на Роберт Левандовски.

В класирането футболистите на Юлиан Нагелсман са начело със 72 точки, девет повече от втория Борусия (Дортмунд). Съставът на Арминия пък е на предпоследното 17-то място с 26 точки на две зад 16-та позиция, която дава право на участие в баража за оставане в Бундеслигата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Православният свят празнува Цветница
Православният свят празнува Цветница
Цанко Цветанов: Равенството е заслужен резултат
Цанко Цветанов: Равенството е заслужен резултат