НОВИНИ

Байерн (Мюнхен) се завърна към победите в Бундеслигата

байерн мюнхен завърна победите бундеслигата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:10, 19.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Германският шампион Байерн (Мюнхен) постигна разгромна победа с 4:0 при домакинството си на Унион (Берлин) в двубой от 27-ия кръг на местната Бундеслига.

По този начин "баварците" прекъснаха негативната си серия в първенството след двете поредни равенства с Байер (Леверкузен) и Хофенхайм в предишните два кръга.

Тон за головата фиеста на "Алианц Арена" даде Кингсли Коман в 16-ата минута, когато реши да пробва късмета си с удар по диагонала от границата на наказателното поле, а топката се озова неспасяемо в далечния горен ляв ъгъл на вратаря Андреас Луте.

Домакините удвоиха преднината си в 25-ата минута, когато Йосуа Кимих центрира от ъглов удар в наказателното поле на гостите, а бранителят Танги Нианзу се извизи над бранител в "бяло-червено" и с глава се разписа за 2:0.

В самия край на полувремето стражът Луте извърши нарушение срещу Роберт Левандовски в пеналтерията и главният съдия Харм Осмерс посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият Левандовски, който хладнокръвно прати топката в обратния долен ляв ъгъл за 3:0.

Началото на втората част започна вихрено за състава на Юлиан Негелсман, който отбеляза и четвърто попадение във вратата на столичани. Томас Мюлер изведе Джамал Мусиала отдясно в наказателното поле на Унион, а младокът пусна успореден пас по земя към Левандовски, който отблизо не сгреши и реализира второто си попадение в срещата.

В класирането Байерн продължава да е лидер със 63 точки, на 7 пункта пред втория Борусия (Дортмунд), който е с мач по-малко. Унион пък е осми с 38 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чувствително затопляне в средата на новата седмица
Чувствително затопляне в средата на новата седмица
Тервел Пулев: Двубоят с Ковальов не бе планиран
Тервел Пулев: Двубоят с Ковальов не бе планиран