НОВИНИ

Байерн (Мюнхен) спечели десета поредна титла на Германия

байерн мюнхен спечели десета поредна титла германия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:06, 23.04.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Байерн (Мюнхен) постигна победа с 3:1 над големия си съперник Борусия (Дортмунд) в дербито "Дер Класикер" от 31-ия кръг на немската Бундеслига. По този начин грандът от Бавария си осигури рекордната десета поредна шампионска титла на Германия.

"Баварците" откриха резултата на "Алианц Арена" в 15-ата минута, когато Йосуа Кимих центрира в наказателното поле на гостите от ъглов удар, Леон Горецка с глава върна към границата на пеналтерията, където Серж Гнабри овладя на коляно и с воле се разписа в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Марвин Хитц.

След точно половин час игра Байерн вкара второ попадение, дело отново на Гнабри. Кингсли Коман бе изведен зад гърба на противниковата отбрана и на границата на наказателното поле пусна успореден пас към немския национал, който вкара в опразнената врата, но голът бе отменен след намеса от ВАР заради засада на Коман в момента на извеждащото подаване.

Съставът на Юлиан Нагелсман удвои преднината си в 34-ата минута след грешка в отбраната на Борусия. Дан-Аксел Загаду сбърка при изнасянето на топката, а от това се възползва Томас Мюлер, който изведе Роберт Левандовски на стрелкова позиция отдясно в наказателното поле и полякът се разписа в близкия долен ляв ъгъл за 2:0.

Пет минути след началото на второто полувреме Кимих фаулира Марко Ройс в пеналтерията на Байер и тимът от Дортмунд получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Емре Джан, който хладнокръвно прати топката в обратния долен десен ъгъл на стража Мануел Нойер.

Точка на спора сложи резервата Джамал Мусиала с попадението си в 83-ата минута.

Така, Байерн си осигури преднина от 12 точки на върха в Бундеслигата и три кръга преди края на първенството спечели своята рекордна десета поредна титла на Германия. Борусия (Дортмунд) остава втори с 63 точки, на 8 пункта пред третия Байер (Леверкузен).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христос Воскресе!
Христос Воскресе!
В близките часове ще бъде безоблачно
В близките часове ще бъде безоблачно