НОВИНИ

Байерн (Мюнхен) вкара пет при визитата си на Унион

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:16, 30.10.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
байерн мюнхен вкара пет визитата унион
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Байерн (Мюнхен) надигра с 5:2 като гост Унион (Берлин) в среща от 10-ия кръг на немската Бундеслига.

По този начин "баварците", които отново бяха без своя наставник Юлиан Нагелсман, отговориха подобаващо на критиките след гръмката загуба с 0:5 от Борусия (Мьонхенгладбах) за Купата на Германия.

Въпреки категоричния успех срещу Унион, отбраната на Байерн отново показа леки колебания, допускайки два гола от състава на домакините, който през всичките 90 минути опита да се бори срещу именития си съперник.

Срещата обаче започна трудно за тях срещу мотивираните "баварци", които поведоха в резултата след четвърт час игра, благодарение на Роберт Левандовски, който се разписа от дузпа.

Отново той беше точен в 23-ата минута, вкарвайки след изпълнение на пряк свободен удар, а в 35-ата минута Лерой Сане също беше точен за 3:0.

Унион намали изоставането си в 42-ата минута чрез Нико Гизелман, който със силен удар с левия крак преодоля Мануел Нойер.

Кингсли Коман възстанови преднината от три гола за гостите в 61-та минута с мощен изстрел в горния десен ъгъл на вратата на домакините, но четири минути по-късно Юлиан Риерсон отново съкрати разликата на само две попадения.

Така се стигна до 79-ата минута, когато Томас Мюлер оформи крайното 5:2, след като получи подаване от Дайот Упамекано и с прекрасен фалцов удар матира стража на домакините.

С тази победа Байерн остава на върха в Бундеслигата с 25 точки, следван от Борусия (Дортмунд) с 24. Унион (Берлин) остава на 6-то място с 16 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Между агресията и любовта: Разказ от първо лице на жена, жертва на насилие
Между агресията и любовта: Разказ от първо лице на жена, жертва на насилие
Вот 2 в 1: Какво ще стане, ако резултатите от флашката и броенето се разминават?
Вот 2 в 1: Какво ще стане, ако резултатите от флашката и броенето се разминават?