НОВИНИ

Байерн надигра Хайденхайм с нови два гола на Кейн

С успеха Байерн се изкачи на първо място във временното класиране с 29 точки, на една пред Байер Леверкузен, който е с мач по-малко.

байерн победи хайденхайм два гола кейн
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:46, 11.11.2023
Чете се за: 04:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът Байерн Мюнхен записа пета поредна победа в Бундеслигата след домакински успех над Хайденхайм с 4:2 в двубой от 11-ия кръг на футболното първенство на Германия. С успеха Байерн се изкачи на първо място във временното класиране с 29 точки, на една пред Байер Леверкузен, който е с мач по-малко. Хайденхайм заема 13-а позиция с 10 точки към момента.

Хари Кейн реализира два гола за победата на домакините, натрупвайки общо 17 попадения от началото на сезона в Бундеслигата. Английският национал донесе преднина от 2:0 за Байерн Мюнхен през първото полувреме на срещата. Кейн бе точен за 1:0 в 14-ата минута след подаване от Лерой Сане, който също бе близо до попадение в 33-ата минута, но пропусна.

В 44-ата минута обаче Сане добави втора асистенция на сметката си, центрирайки за втория гол на Хари Кейн в мача. Нападателят вкара за 2:0 след прецизен удар с глава.

Футболистите на Хайденхайм изравниха до 2:2 с два гола в рамките на три минути през второто полувреме. Тим Клайндинст намали изоставането на гостите на 1:2 в 67-ата минута, а в 70-ата Ян-Никлас Бесте направи резултата 2:2.

Само две минути бяха нужди на баварците отново да поведат. Португалецът Рафаел Герейро отбеляза за 3:2 в 72-ата минута, а крайното 4:2 оформи Ерик Максим Чупо-Мотинг в 85-ата минута.

В друга среща Щутгарт нанесе втора загуба на вицешампиона Борусия Дортмунд за сезона, побеждавайки го с 2:1 като домакин. Щутгарт запази третото място в класирането с 24 точки, а съставът от Дортмунд остава четвърти с 21.

Вратарят на гостите Грегор Кобел спаси първата от двете отсъдени дузпи в мача в 11-ата минута. Тя дойде след нарушение на Кобел минута по-рано, но стражът отрази удара на Крис Фюрих. Домакините имаха претенции за нова дузпа в 23-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Борусия Дортмунд, но такава не бе отсъдена.

Гостите поведоха в 36-ата минута, когато Никлас Фюлкруг се възползва от отлично подаване на Юлиан Риерсон и от близко разстояние вкара за 1:0. Щутгарт изравни още до почивката, като в 42-ата минута Дениз Юндав бе точен за 1:1. В 62-ата минута топката се отби в гредата след изстрел на Марсел Забитцер при обещаваща атака на Борусия Дортмунд.

Домакините получиха правото да изпълнят втора дузпа и в 83-ата минута Серху Гираси донесе победата на Щутгарт.

Отборите на Аугсбург и Хофенхайм завършиха при равенство 1:1 в двубоя помежду си от 11-ия кръг на първенството. Воут Вегхорст отбеляза за гостите от Хофенхайм в 23-ата минута, а в 53-ата Ермедин Демирович вкара изравнителното попадение за домакините. Хофенхайм е шести в Бундеслигата с 19 точки, докато Аугсбург се намира на десето място 13 точки към момента.

При равенство 0:0 завърши срещата Дармщад – Майнц 05. Дармщад заема 15-а позиция с 8 точки, а Майнц 05 е 16-и със 7 в актива си.

Срещи от 11-ия кръг в първенството на Германия по футбол, Бундеслига:

Аугсбург – Хофенхайм – 1:1
Байерн Мюнхен – Хайденхайм – 4:2
Дармщад – Майнц 05 – 0:0
Щутгарт – Борусия Дортмунд – 2:1

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредни присъди за камиона ковчег с мигранти в Англия през 2019 г.
Поредни присъди за камиона ковчег с мигранти в Англия през 2019 г.
Ваня Григорова: Ще подкрепим идеите на ПП-ДБ, ако увеличават общинската собственост
Ваня Григорова: Ще подкрепим идеите на ПП-ДБ, ако увеличават общинската собственост