НОВИНИ

Байерн отказа Лайпциг от шампионските амбиции след минимален успех

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:19, 04.04.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
байерн отказа лайпциг шампионските амбиции минимален успех

"Баварците" спечелиха с минималното 1:0 като гост срещу един от преките им конкуренти за короната в Бундеслигата РБ Лайпциг, като по този начин увелчи аванса си на 7 точки на върха в подреждането.

Момчетата на Ханзи Флик трябваше да се справят без голямата си звезда Роберт Левандовски, който получи травма по време на паузата за националните отбори.

В негово отсъствие големият герой се казваше Леон Горецка, който отбеляза единствения гол за успеха. Той дойде в 38-та минута, когато той получи подаване от Томас Мюлер и с мощен удар от около 12-13 метра се разписа във вратата на Петер Гулачи.

Домакините, водени от Юлиан Нагелсман, имаха своите възможности да стигнат поне до точка, но в крайна сметка стигнаха само до два точни удара по посока вратата на Мануел Нойер.

Така "биковете" до голяма степен се простиха с шансовете си да стигнат до шампионската титла, както и техният наставник прогнозира преди срещата с Байерн.

За тях все пак остава шанса да вдигнат Купата на Германия, където на 1/2 финалите им предстои мач срещу някой измежду Ян Регенсбург и Вердер Бремен.

На евентуалния финал пък ги очаква срещу с победителя от двойката Борусия Дортмунд - Холщайн Кил, който по-рано в надпреварата изхвърли действащия носител на трофея Байерн Мюнхен.

"Баварците" пък престои да отправят поглед към Шампионската Лига, където им предстои първи 1/4 финален двубой тази сряда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи сигнали за нередности в изборния ден в Бургаска област
Първи сигнали за нередности в изборния ден в Бургаска област
Избори в COVID отделение в Русе
Избори в COVID отделение в Русе