НОВИНИ

Байерн взе дербито с Юнайтед, Реал Мадрид потегли с труден успех в ШЛ (ОБЗОР)

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:51, 21.09.2023
Чете се за: 05:20 мин.
Спорт
байерн взе дербито юнайтед реал мадрид потегли труден успех обзор

В сряда вечер се изиграха и втората порция мачове от откриващия кръг в груповата фаза на Шампионската лига, като някои фаворити стигнаха трудно до успеха, докато в други срещи станахме свидетели на изненади.

Безспорно дербито на кръга беше в група "А" на "Алианц Арена" в Мюнхен, където Байерн Мюнхен посрещна Манчестър Юнайтед в сблъсък между два тима с общо 9 трофея от най-престижния европейски клубен турнир. Очакванията за зрелище се оправдаха, но по-добрата игра на "баварците" си каза думата и в крайна сметка те стигнаха до успех с 4:3, въпреки че не можеха да разчитат на своя наставник Томас Тухел край тъчлинията, тъй като той изтърпяваше наказание. В другия двубой от групата също имаше голово шоу, като Галатасарай заличи два гола пасив срещу десет души от Копенхаген, за да стигне до крайното 2:2. Сблъсъкът беше исторически и за българското съдийство, защото за първи път мач от Шампионската лига бе ръководен от изцяло родна бригада начело с Георги Кабаков.

В група "С" 14-кратният шампион в надпреварата Реал Мадрид започна тазгодишната си кампания с измъчен успех с 1:0 срещу дебютанта Унион Берлин. "Лос бланкос" доминираха тотално на своя "Сантяго Бернабеу", но дълго време стражът на гостите и гредите правеха така, че резултатът да остава 0:0. Това най-накрая беше променено в добавеното време на срещата, когато удар на Федерико Валверде доведе до разбъркване в наказателното поле, а на правилното място се оказа Джуд Белингам, за да донесе победата на своя тим. Другият фаворит в групата Наполи също стигна до труден успех с 2:1 при визитата си на Брага. Джовани ди Лоренцо изведе италианския шампион напред, но в 84-ата минута Брума изравни за 1:1. Две минути преди края на редовното време обаче Сику Ниакате от състава на домакините си отбеляза автогол, носейки победата на "партенопеите".

В една от най-равностойните групи - "D" изненади не липсваха, като Ред Бул Залцбург надигра с 2:0 Бенфика като гост. Двубоят започна кошмарно за "лисабонските орли", които въпреки пропуснатата дузпа от австрийския тим, останаха с човек по-малко още преди да е изминал четвърт час игра след директния червен картон на Антонио Силва за умишлена игра с ръка. Роко Шимич реализира втория отсъден наказателен удар в полза на "биковете", давайки аванс на своя тим, а в началото на втората част Оскар Глох беше точен за крайното 2:0. В другия двубой от групата Реал Сосиедад и Интер не се победиха, завършвайки 1:1 в мач, игран в Сан Себастиан. Брайс Мендес даде аванс на испанския тим още в 4-ата минута, но малко преди края на редовното Лаутаро Мартинес реализира за "нерадзурите", носейки точката за своя тим.

В група "В" завърналият се в турнира след осемгодишна пауза Арсенал победи категорично с 4:0 като домакин ПСВ Айндховен. Лондончани си осигуриха комфортна преднина от три гола още преди почивката, когато точни бяха Букайо Сака, Леандро Тросар и Габриел Жезуш. След почивката капитанът на "топчиите" Мартин Йодегор оформи крайното 4:0 с гол в 70-ата минута. По същото време в Андалусия се срещнаха отборите на Севиля и Ланс в дуел между два тима, които имаха трудно начало на сезона в своите първенства. На "Рамон Санчес Писхуан" битката завърши без победител - 1:1, като Лукас Окампос даде аванс на домакините в 9-ата минута, а в 24-ата Анжело Фюлжини изравни за "кърваво-златните", които също се завърнаха в Шампионската лига след 21-годишно чакане.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масирана руска ракетна атака в Украйна
Масирана руска ракетна атака в Украйна
Меглена Плугчиева: Сега е моментът да се представи стратегически план за аграрния сектор
Меглена Плугчиева: Сега е моментът да се представи стратегически план за аграрния сектор