НОВИНИ

Байрам Байрам, ДПС: През последните месеци има един конфликт между Пеевски и деребеите

Николай Минков
от Николай Минков
09:57, 14.07.2024
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Виждаме, че в ДПС през последните месеци има един конфликт, не между Доган и Пеевски. Има един конфликт между Пеевски и деребеите. Значи има едни хора, които на гърба на партията са забогатели, на гърба на името на г-н Доган. Това коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Байрам Байрам - зам.-председател на ПГ на ДПС.

Относно "деребеите", Байрам заяви, че трябва да се видят изборните резултати в техните региони. И даде пример с Кърджали, като коментира, че сега се вижда промяната:

"Този проблем не е от ден или от 2 години. Такива процеси е имало и в предходни години. Проблемите в тези области не са от последните избори. Проблемите са от няколко избора насам. Това го казаха и областните председатели на тези структури. А в Кърджали как се сне доверието. Обажда ми се приятел и ми казва със сълзи на очи, плаче... Обадили му се и са му казали, че трябва да се снеме доверието от народните представители. Без никакви аргументи, че ние сме предатели."

На последните местни избори се видя ефектът на новото начало. Благодарение на активната роля на Пеевски, на парламентарната група, в бюджета на страната за община Кърджали са заделени 50 милиона лева, заяви Байрам:

"Всички областни структури казват, че сме с Доган. Никой не е казвал, че не сме с Доган и това са внушения, които се правят от деребеите, които се опитват да създадат един процес в партията и да създадат едно внушение, че партията се завзема от българите. И това се говори активно в смесените райони", посочи още Байрам.

Каза още, че с него няма воден разговор за партия. Ние сме в ДПС и сме казали, че ще работим по устав, поясни Байрам.

Попитан дали може да има още сътресения в партията, Байрам призна, че има голям натиск върху народни представители от Движението. На въпрос дали Делян Пеевски е реагирал остро, Байрам каза, че председателят на ДПС е човек, който иска да реши проблемите в страната, който иска България да постигне едно ниво на развитие. Байрам Байрам го определи като прагматичен човек.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националният отбор ще играе за седмо място на европейските квалификации по плажен хандбал
Националният отбор ще играе за седмо място на европейските квалификации по плажен хандбал
Наполи се подсили с италиански национал
Наполи се подсили с италиански национал