НОВИНИ

Разраства се пожарът в Осогово, ситуацията в Северна Македония се успокоява

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Владислава Миланова
08:12, 14.07.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Разраства се пожарът в Кюстендилско. Той гори в труднодостъпна местност в планина Осогово. Засегнати са над 400 декара труднодостъпен терен, от които близо 150 декара гора останалото са сухи треви, храсти и голи площи. Пожарът е между селата Преклоница, Коприва и Цървен дол, но опасност за тях няма.

Заради изключително затруднения достъп, днес работата ще продължи като се правят просеки, тъй като, гасенето на пламъците е невъзможно. Опасно е служители на горското, доброволци и пожарникари да навлизат към огъня, тъй като при вятър ситуацията ще се влоши много бързо и е възможно хората да се окажат в капан. Вятърът тази нощ е бил изключително тих, но ситуацията може да се промени днес, което ще усложни обстановката и може да доведе до разрастване на пожара.

Заради тихия вятър се успокоява и ситуацията с пожара в Северна Македония, близо до границата ни при Петрич. Там продължават да горят три огнища на територията на югозападната ни съседка, които обаче, при силен вятър, могат да навлязат и в наша територия. Заради това дежурства продължават да дават служители на горското и пожарникари, които наблюдават граничната територия и ще реагират в случай, че пламъците се прехвърлят и у нас.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар горя тази нощ между столичните квартали "Обеля" и "Надежда"
Пожар горя тази нощ между столичните квартали "Обеля" и "Надежда"
Масови протести в Израел срещу Нетаняху
Масови протести в Израел срещу Нетаняху