НОВИНИ

Отново опасно горещо, захлаждане идва в края на другата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 14.07.2024
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево и горещо. В цялата страна е обявен оранжев код за опасно високи температури. Очакват се стойности предимно между 35° и 40°, в София - около 36°. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Остава и опасността от пожари.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 34°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 30°, на 2000 метра - около 22°.

През първите дни от новата седмица ще бъде слънчево и много горещо с максимални температури между 37° и 42°. Вятърът ще бъде слаб, по морския бряг до умерен от североизток. В сряда след обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка.

През следващите дни въздушната маса ще се лабилизира, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в четвъртък на места в северозападната половина, а в петък на повече места из цялата страна ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, ще има и условия за градушки. Дневните температури ще се понижат с 2 - 3 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови протести в Израел срещу Нетаняху
Масови протести в Израел срещу Нетаняху
Тръмп е улучен в ухото при стрелбата, има загинал зрител на митинга
Тръмп е улучен в ухото при стрелбата, има загинал зрител на митинга