Българи спасяват животни след експлозията в Бейрут

от БНТ
15:07, 18.08.2020
Чете се за: 00:39 мин.
По света
българи спасяват животни експлозията бейрут

Международната организация за защита на животните "Четири лапи" изпрати свой екип от специалисти в Бейрут, който ще помага за спасяването и лечението на пострадали след чудовищния взрив животни.

Част от него е и българският ветеринарен лекар д-р Марина Иванова, която има опит от подобни спасителни мисии в Шри Ланка, Филипините, Сърбия и Мианмар, както и у нас, а от 2018 г. ръководи мащабен проект за ваксинация на кучета и котки против бяс в Мианмар.

На 4 август ливанската столица бе разтърсена от мощна експлозия на пристанището, причинила смъртта на над 170 души и наранявания на други над 6000. Сред жертвите са и много животни, включително домашни любимци.

През следващите седмици ветеринарните лекари и експерти по залавянето на животни на "Четири лапи" ще се опитат да спасят от руините в Бейрут колкото се може повече домашни любимци и бездомни животни, работейки заедно с местни доброволци и представители на най-голямата местна организация Animals Lebanon.

Ако спасените животни са бездомни или пък собствениците не могат да бъдат открити, спасителите ще търсят нов и сигурен дом за тях.

Също така, "Четири лапи" ще достави необходимите за лечението и отглеждането на обгрижваните животни медикаменти и храна.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отложиха старта на Лига 1 заради COVID-19
Отложиха старта на Лига 1 заради COVID-19
Павел Върба преди мача с Будучност: Вярвам, че ще победим
Павел Върба преди мача с Будучност: Вярвам, че ще победим