НОВИНИ

Българин пое ръководен пост в Американската федерация по борба

борба тепих
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 16.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт

Един от най-успешните български борци Иван Иванов е новият генерален мениджър в класическия стил на Американската федерация по борба.

Работата му ще отговаря за трансформацията на класическия стил в САЩ от юношеската борба до световното и олимпийско ниво.

"Радостни сме, че Иван Иванов прие предложението ни. Това е изключително важно назначение за федерацията. Имаше голям интерес към позицията. Чака ни много работа. Вярваме, че Иван притежава качествата и желанието за развитие на програмата ни. Лидерските качества на Иван ще ни помогнат да се превърнем в разпознаваема сила на световната сцена", заяви отговорникът за националните отбори във федерацията Коуди Бикли.

Българинът е сребърен медалист от световното първенство в Тампере през 1994г. Освен световен вицешампион в категория до 62 кг, Иван Иванов е носител на титлата "Никола Петров".

"С клубът ми използваме тренировъчна система, с която имам опит. Искам да споделя тренировъчните ми методи с цяла Америка. Позицията ще ми позволи да общувам с треньори и да разменяме ресурси. Всичко започва от треньорите, чака ни много работа. Ще бъде трудно, но съм оптимист. Искам да изградя идентичност, характерна за Америка. Ще имаме собствен стил, след като видим силните и слабите ни страни. Необходим ни е стил, който да разбираме. Стилът ни трябва да затруднява опонентите ни", сподели той.

Иванов е известен и с изобретяването на различни тренировъчни уреди. "Bulgarian Bag" е широко използван както от професионални спортисти по борба, ММА, джудо и други бойни спортове, така и от аматьори.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха мотосезона във Варна
Откриха мотосезона във Варна
Протест в с. Шишманци срещу изграждането на нова кариера
Протест в с. Шишманци срещу изграждането на нова кариера