НОВИНИ

България е домакин на европейска квалификация по волейбол за младежи до 20 г.

българия домакин европейска квалификация волейбол младежи
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 16.12.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

България спечели домакинство на квалификация за Европейското първенство 2022 за младежи до 20 години. Турнирът e от 8 до 10 април в столичната зала Христо Ботев“.

Турнирът ще се проведе от 8 до 10 април в столичната зала "Христо Ботев", а съперници на волейболистите, водени от Мартин Стоев, ще бъдат Нидерландия, Дания и Естония.

Победителят в надпреварата ще получи директна квота за Евроволей U20 през следващата година, което ще е в Месина и Реджо Емилия (Италия). Вторият ще участва на допълнителна квалификация.

Страната ни също така бе избрана и за домакин на волейболната Балканиада за юноши до 18 години, което ще бъде и квалификация за Европейското първенство за тази възрастова група.

"За нас е много добре, че приемаме евроквалификацията в България с оглед на това, че първенството ще спре за две седмици и ще имаме малко време за подготовка и сработка. Поне няма да губим време в пътувания. Надявам се да се класираме за Европейското първенство още от турнира в София въпреки отсъствието на основен титуляр като Алекс Николов, който учи в САЩ", коментира селекционерът Мартин Стоев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Излизане от Канада - само с ваксина
Излизане от Канада - само с ваксина
Алберт Попов завърши шести в слалома от Европейската купа
Алберт Попов завърши шести в слалома от Европейската купа