НОВИНИ

България има смесена двойка на 1/8-финалите от Европейското по плажен тенис

българия смесена двойка финалите европейското плажен тенис
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 06.09.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Смесената двойка Елина Буюклиева и Николай Зиколов се класира за 1/8-финалите в турнира при 18-годишните юноши и девойки на Европейското първенство по плажен тенис в София.

В I кръг българите се наложиха над латвийския дует Александра Ковалова/Клавис Спруга с 6:2, 6:4. Техни съперници за място на 1/4-финалите ще бъдат испанците Даниела Родригес Перера и Алваро Гарсия Гонсалес.

Другият наш тандем при смесените двойки - Поля Николова и Александър Павлов, отстъпи на старта с 5:7, 4:6 пред руснаците Арина Безуглая и Иля Кукушин и ще играе в баражите за разпределяне на местата от 17-о до 22-ро.

В надпреварата при девическите двойки Буюклиева и Николова почиваха на старта, а във II кръг загубиха срещу поставените под №2 в схемата Ирене Мариоти и Джулия Ренци от Италия с 1:6, 0:6. Елина и Поля ще играят за местата от 9-о до 16-о.

В турнира при юношеските двойки Павлов и Зиколов също се включиха директно във II кръг, където отстъпиха пред водачите в схемата Пит Гросе-Вилде и Оливер Шлайх от Германия с 4:6, 0:6. Александър и Николай също ще участват в баражите за 9-16-о място.

Надпреварата при 18-годишните, както и тази при 14-годишните - където България няма свои представители, ще приключи с финалите утре (7 септември). Същинската част от Евро ′21 по плажен тенис в комплекса "София Бийч Ризорт" в Панчарево е от сряда до събота (8-11 септември), когато ще се проведат шампионатите при мъжете и жените.

Kато домакин страната ни има право на по три двойки, които ще бъдат сформирани от Росен Ненчев/Борислав Бончев, Емил Аргиров/Димитър Симеонов, Пламен Фотев/Стефан Пенков, Диана Митева/Катина Симеонова, Карина Димова/Калина Петкова и Румяна Тонева/Мария Каракушева.

България е домакин на шампионата на Стария континент за пети път след турнирите в Албена ′11, Созопол ′16, Созопол ′17 и Кранево ′19.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паднали дървета и клони след снощната буря в Бургас
Паднали дървета и клони след снощната буря в Бургас
Владимир Илиев и Милена Тодорова с по две държавни титли на летен биатлон
Владимир Илиев и Милена Тодорова с по две държавни титли на летен биатлон