НОВИНИ

България навакса два гейма пасив, но отсъпи на Сърбия в групите на Евроволей 2022 за жени до 18 години

българия навакса два гейма пасив отсъпи сърбия групите евроволей 2022 жени години
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
18:31, 18.07.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол за жени под 18 години отстъпи на Сърбия с 2:3 (19:25, 18:25, 25:22, 26:24, 11:15) в третия си мач от група I на Европейското първенство в Храдец Кралове (Чехия).

Така момичетата на Диян Боюклиев отбелязаха второ поражение в турнира, след като на старта загубиха и от Хърватия със същия резултат.

След този мач нашите са втори в класирането с 5 точки в актива си (1 победа, 2 загуби), но преди изиграването на всички срещи за деня, като ще настъпят рокади. Сърбия е водач с три успеха и 7 точки.

Сърбия отново се оказа костелив орех за тима ни. Представителките на „плавите“ записаха трети пореден успех над състава ни рамките на последните десет дни, след като ни победиха два пъти на Балканиадата - един път в груповата фаза и на финала - с 2:3 и 1:3 гейма.

Това явно си каза думата и момичетата ни не започнаха с нужната увереност. Сръбкините използваха колебанията и ни пропукаха. Те имаха водеща и поведоха в резултата с 2:0 за равенството 2:2. Едва два тогава нашите повярваха, че могат и направиха обрат, като подчиниха противника в следващите две части.

За съжаление тимът ни не успя в тайбрека. Волейболистките на Сърбия показаха, че са по-коравия тим и наложиха волята си, като се поздравиха с крайното 3:2.

Следващият мач на България е на 20 юли. Тимът ни излиза срещу Германия от 14:30 часа са четвъртата си битка от груповата фаза.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите по волейбол до 17 години победиха Франция в контрола с пет гейма
Националите по волейбол до 17 години победиха Франция в контрола с пет гейма
Защитена ли е позицията ни за езика след подписването на протокола с РСМ?
Защитена ли е позицията ни за езика след подписването на протокола с РСМ?