НОВИНИ

България не успя да вземе гейм на Сърбия в Лигата на нациите при мъжете

Български национален отбор по волейбол за мъже
Снимка: Българска федерация по волейбол/VNL
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:10, 09.07.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол за мъже претърпя поражение от Сърбия с 0:3 (19:25, 22:25, 25:25) в третата си среща от третия турнир в Лигата на нациите (VNL), който се провежда в Анахайм (САЩ).

След поражението българите остават на 13-та позиция в общото класиране с 2 победи, 9 загуба и 8 точки. Последният двубой на националите е в понеделник, 10 юли, от 6:30 часа срещу тима САЩ. Отборът на Сърбия заема осмото място с 6 успеха, 6 поражения и 16 точки.

В предпоследната среща от най-комерсиалния волейболен турнир, селекционерът Пламен Константинов заложи на титулярен състав: Георги Сеганов, Аспарух Аспарухов, Мартин Атанасов, Денис Карягин, Алекс Грозданов, Николай Колев и либеро Теодор Слапаров.

Българските национали, които вече си гарантираха оставане в надпреварата и през следващата година, направиха двойно повече грешки срещу сърбите (24-13), а единственият показател, по който изпъкнаха, бе блокадата (8).

Сърбите поведоха с 4:1 на старта на двубоя, но България успя да се доближи на една точка. Последва ново откъсване на съперника, които постепенно увеличи разликата до 10:6 и 12:7. Пламен Константинов рано използва две прекъсвания, а малко по-късно пусна в игра и опитните Валентин Братоев и Николай Пенчев, но националите отстъпиха с 19:25.

Българският селекционер продължи с промените и през втората част пусна в игра и Димитър Димитров. За кратко България поведе при 15:13 и 16:14, играта стана по-равностойна и се задържа почти точка за точка до 22:22. Сърбите обаче спечелиха тази част след успешна блокада за 25:22.

Равностойната игра продължи и със старта на третия гейм, запазвайки се така до средата му. Съперникът демонстрираха добра защита и така отново излезе напред в резултата до 20:17, а след това стигна и до победното 25:22.

Аспарух Аспарухов продължи със силното си представяне на американска земя и бе най-резултатен за националния тим на България с 12 точки, като 3 бяха на блокада, а добави и 1 ас. Алекс Грозданов завърши с 9 точки, а по 8 направиха Николай Колев и Денис Карягин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Девойките на България до 18 г. претърпяха трета поредна загуба в София
Девойките на България до 18 г. претърпяха трета поредна загуба в София
Слънчево и топло време днес, през новата седмица се очакват до 40°
Слънчево и топло време днес, през новата седмица се очакват до 40°