НОВИНИ

България предостави възможност на 11 украински плувци да тренират у нас

българия предостави възможност украински плувци тренират нас
bnt avatar logo
от БНТ
21:56, 12.03.2022
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската федерация по плувни спортове предостави възможност на 11 украински спортисти и двама треньори да провеждат своите занимания безвъзмездно в София. Днес украинците направиха първата си тренировка в столицата.

„В Украйна ситуацията е много тежка, включително и в Киев, откъдето съм аз. Чух звука от падащите бомби, бе ужасно. Сега сме в България вече втори ден и тук ще може да тренираме. Благодарни сме за добротата на хората, които ни приеха“, заяви Симон Ситрокев.

„Радвам се, че сме в България, народите ни са близки. Тук ще може да тренираме в добри условия, но се надявам скоро да се върнем в родината си“, добави Олександър Ончаренко.

„За мен е щастие, че България прие украинския национален отбор. Така момчетата ще бъдат в басейна, а аз ще мога да изпълнявам професията си и спортния си дълг“, каза треньорът Иван Сливок.

Престоят на украинските плувци и треньори в България е неограничен, а разходите за настаняването и тренировките ще бъдат поети от федерацията.

„Ние решихме, че в тези трудни времена, във времена на агресия, е човешко да помогнем“, заяви председателят на БФПС – Георги Аврамчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температурите ще се повишават в следващите дни
Температурите ще се повишават в следващите дни
И българи помагат на украинци като наемат имоти безвъзмездно
И българи помагат на украинци като наемат имоти безвъзмездно