НОВИНИ

България приема Евроволей 2024 за младежи до 18 г.

българия приема евроволей 2024 младежи
Снимка: БФ Волейбол, Костадин Андонов
bnt avatar logo
от БНТ
16:08, 17.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Бордът на Европейската конфедерация по волейбол (ЦЕВ) потвърди страната ни като домакин на Европейското първенство за младежи до 18 години, който ще се проведе през декември 2024 г.

Съобщение на официалния сайт на централата гласи, че България е една от държавите, които продължават да играят ключова роля в развитието на волейбола при всички възрасти.

Президентът на родната федерация Любомир Ганев определи като голяма чест за страната ни домакинството на подобно състезание от най-висок ранг.

"За България е огромна чест да организира Европейското първенство за младежи до 18 г. през 2024 година. През последните години нашата страна се справи на високо ниво със състезания от най-висок ранг като световното първенство за мъже през 2018 година и европейското за жени през 2021 година. Един от основните приоритети на БФ Волейбол е работата с младите волейболисти. Вниманието ни е насочено изключително много към работата с тях и затова домакинството на ЕвроВолей U18 е голямо предизвикателство за нашата федерация, треньори и волейболисти, които тогава ще бъдат в националния тим. Гарантирам, че България ще покаже най-доброто си лице пред всички гости, които дойдат през 2024 година", заяви Ганев пред сайта на ЦЕВ.

Вчера сегашният състав на националите ни до 18 г. спечели Балканското първенство, което се проведе в София, и се класира за финалите на предстоящото Eвропейско първенство в Грузия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реджеп Ердоган посети Албания
Реджеп Ердоган посети Албания
Падна още една треньорска глава в Серия "А"
Падна още една треньорска глава в Серия "А"