НОВИНИ

България с две титли от боксовия турнир в Черна гора

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:57, 22.02.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Бокс
Треньорът Борислав Бояджиев с шампиона Ясен Радев

България се поздрави с два златни медала от трите финала, които се проведоха на международния боксов турнир за младежи и девойки „Адриатическа перла“ в Бар, Черна гора.

С титли ликуваха Ясен Радев (54 кг.) и Уилиам Чолов (75 кг.), докато Тала Хабас (54 кг.) остана със сребърно отличие.

Радев надигра в много здрав и оспорван мач узбекистанеца Шахзод Музафаров. Двубоят премина при надмощие на нашия талант, но съперникът му също бе от висока класа и това превърна срещата в тактическо надиграване и размяна. За щастие Ясен показа повече аргументи и заслужено спечели.

Уилиам Чолов пък трябваше да се бори и срещу съдиите, за да наложи волята си над руснака Аким Павлюков. Българинът бе този, който нанасяше по-точни и силни удари, но след първите два рунда реферите даваха предимство на Павлюков. Уилиам обаче успя да се събере и с перфектна трета част не остави шанс да му отнемат победата.

Единственото поражение дойде от Тала Хабас. Тя изигра един мач на турнира, който се оказа и финал. За съжаление българката не успя да се справи със силната чехкиня Клаудие Тотова и остана със сребърно отличие.

Така България завърши турнира с общо 4 медала. Освен двете титли на Радев и Чолов, както и среброто на Хабас, с бронз се отличи и Златин Илчев (+91 кг.).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великолепен Андреев победи №82 в света на турнира в Сингапур
Великолепен Андреев победи №82 в света на турнира в Сингапур
Боряна Калейн: Сълзите бяха за това, че успях да се преборя със себе си
Боряна Калейн: Сълзите бяха за това, че успях да се преборя със себе си