НОВИНИ

България с нови двама полуфиналисти на Европейското по плуване в Рим

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:12, 08.07.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
българия двама полуфиналисти рим
Слушай новината

Йосиф Миладинов и Жанет Ангелова направиха много силни плувания в сутрешната сесия от третия ден на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки в Рим и напълно заслужено намериха място в 1/2 финалите съответна на 100 метра бътерфлай и 200 метра свободен стил.

Броени часове, след като грабна златния медал в спринта на 50 метра бътерфлай, Йосиф Миладинов отново скочи в басейна, за да направи поредното си силно представяне.

Българинът, който е европейски вицешампион за мъже в дисциплината даде време от 53.29 секунди, което го остави на 2-ро място в предварителните серии.

Пред него остана само британецът Едуард Милдред, който финишира за 52.75 секунди.

В тази дисциплина имахме и още един представител в лицето на Петър Мицин, който обаче остана 40-ти с резултат от 55.78 секунди и остана извън 1/2 финалите.

Малко по-късно пък Жанет Ангелова зарадва нашия щаб с отлично плуване на 200 метра свободен стил, спирайки хронометрите на 2:02.43 минути.

По този начин едва 16-годишната ни плувкиня подобри националния рекорд от 2:02.64 минути на Ваня Аргирова, поставен преди 36 години.

Ангелова ще влезе в 1/2 финалите с десетото най-добро време, като първа стана 15-годишната унгарка Лаура Верес, която финишира за 2:00.12 минути.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли задържано лице за кражбата на кислородната инсталация в болницата в Ямбол?
Има ли задържано лице за кражбата на кислородната инсталация в болницата в Ямбол?
Макгрегър обясни разликата в подготовката си за третата битка с Поарие
Макгрегър обясни разликата в подготовката си за третата битка с Поарие