НОВИНИ

България с първи 1/4-финалист на Световното по бокс

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:35, 19.04.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Бокс
българия първи финалист световното бокс

Радослав Росенов постигна втора, убедителна победа на световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша.

Европейският шампион се изстреля към 1/4-финалите в категория до 60 килограма, след като наложи волята си над испанеца Салвадор Луке.

Победата означава, че той вече е само на стъпка от спечелване на медал (минимум бронз) на първенството. От отличието го дели турчина Керем Йозмен. Двубоят за място на полуфиналите е в понеделник вечер.

Мачът започна равностойно, като и двамата се хвърлиха директно напред, опитвайки се да наложат надмощие със своя стил. В случая обаче и Росенов и Луке боксират с обратен гард, така че нещата опряха до това кой ще вкара по-точните и чисти удари. Испанецът опитваше да натиска, докато Радослав контрираше много умело и взе леко предимство в началото. Той продължи да залага на този стил, който му носеше успех, предвид че съумяваше да вкарва по-добри комбинации. Испанецът обаче не се отказваше и така се стигна до решителния момент в сблъсъка. Той дойде минута и половина преди края, когато прекрасен десен и ляв от Росенов доведоха до отброяване на нокдаун от съдията. Тези попадения сложиха и точка на спора, предвещавайки успеха на българина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уилиам Чолов също е на 1/4-финал на Световното по бокс в Киелце
Уилиам Чолов също е на 1/4-финал на Световното по бокс в Киелце
Започва програма за проследяване на пациенти, преболедували COVID-19
Започва програма за проследяване на пациенти, преболедували COVID-19